Blog


Grønne tips og tricks, inspiration og updates på, hvor vi er, og hvad vi laver

Læs seneste blogindlæg

Kaktusser og grøn mad på NOMA

Comment

Kaktusser og grøn mad på NOMA

NOMA har fået danskavlede kaktusser. I smukke håndlavede krukker står en række stikkende kaktusser der giver staff-room og det eksperimenterende køkken liv. De er hver og en særligt udvalgte –ligesom de seje kokke.

image.jpg
image.jpg

Vi havde en helt fantastisk oplevelse med at smage maden (og vinen). En af vores helt store favoritter var en platte af knækbrød & skovmyre, syltet vagtel æg og et stort solbær. Platten var dækket af mos og de tre små retter lå sirligt anrettet lige til at snuppe i en bid med fingrene –  en vild smagseksplosion.

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Tak for et fantastisk samarbejde NOMA
 

Comment

Kaktuspigerne på Mallorca #3

Comment

Kaktuspigerne på Mallorca #3

image.jpg

Vi besøgte Mallorcas sejeste kaktusgartneri - Cactus Toni Moreno - et gartneri grundlagt tilbage i 70´erne hvor de gror kaktusser både fra små stiklinger i deres 3 store drivhuse samt på det 50.000 m2 stor udeareal. Her vokser størrere kaktusser frit i det lune spanske klima. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Et af Toni Morenos specialer er "Guld-kugle-kaktussen". Vi bevægede os gennem store marker af de smukkeste guld-kugler og drømte om at tage dem alle med hjem til København. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

En imponerende samling af små kuglekaktusser - som med tålmodighed vil vokse sig store

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Business and pleasure.....øen byder på meget mere end smukke ørkenplanter.....Så vi tilbragte også en del solskinsdage på Mallorca på at spise cactus-pops icecream på stranden og drikke Sangria i eftermiddags solen. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Kaktus Kærlighed fra Maja, Gro & Cille 

Comment

Københavnernes Plantemarked #2

Comment

Københavnernes Plantemarked #2

Masser af flower-power på Sønder Boulevard. 

Københavnernes Plantemarked kommer til byens dejligste loppemarked: Rita Blå´s Lopper. Midt på Sønder Boulevard ruller vi 12 udvalgte plantestande ud, der hver i sær giver deres bud på årstidens lækre plantesorter.

På markedet finder du bl.a. vilde kaktusser, smukke blomsterbuketter og frodige grønne planter. Vi har alt fra mini sukkulenter og små stiklinger til høje træer og palmer til altanen. Du kan også finde forskellige krydreurter og frø så du selv kan gøre dit hjem grønt og spiseligt

Kom forbi os på Boulevarden og nyd solskinnet imens der shoppes planter.
Sammen med Rita vil vi gøre denne weekend ekstra god, så du kan finde din nye yndlingsplante.

Vi ses til den hyggeligste søndag

Markedet finder sted på Sønder Boulevard (lige overfor Khioskh), 1700 København V
Søndag d. 12 juni kl. 12 - 17

Se mere om eventet her: www.facebook.com/events
Og tjek Rita Blås Lopper

Comment

Kaktuspigerne på Mallorca #2

Comment

Kaktuspigerne på Mallorca #2

image.jpg
image.jpg

I byen Ses Salines syd på Mallorca findes Europas største botaniske have Botanicactus. Haven er helt fantastisk og på de over 150.000 kvadratmeter kan du bevæge dig rundt mellem mere end 1000 forskellige plantearter. 
Botanicactus har en vildt impornerende kaktussamling ,så vi tilbragte en hel dag på at gå på opdagelse i det fantastiske kaktus-land. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Vi fandet de vildeste arter og kunne ikke andet end at være vildt fascineret mens at vi bevægede os rundt blandt de store kaktusser. Der var Opuntiaer i alle afskygninger, gigantiske agaveplanter, kæmpe cowboykaktusser og en 300 år gammel Carnegi kaktus fra Arizona. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Besøg Botanicactus og se mere her www.botanicactus.com

Masser af kaktus-Kærlighed fra Maja, Gro & Cille 

Comment

Kaktuspigerne på Mallorca #1

Comment

Kaktuspigerne på Mallorca #1

Kaktuspigerne på Mallorca! Mallorca er smuk og fyldt med vildtvoksende kaktusser. Vi tog en uges ferie fra butikken på Jægersborggade og Torvehallerne for at vandre i bjergene og besøge smukke kaktusspots på øen. 

image.jpg

Vilde Opuntiaer i bjergene. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Vi boede på toppen af et bjerg i den smukke by Deia. Deia ligger en times nord på fra Palma for foden af Teix-bjerget. Byen er grøn og vildt charmerende. Herfra kunne vi tage på skønne vandrerture og opleve kaktusserne vokse vildt i vejkante og på bjergsider.

image.jpg

Gigantisk Europhorbia foran bjerghus

image.jpg
image.jpg

Smukke blå agaver vokser i vejkanten

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Blomstrende Opuntiaer i vejkanten 

image.jpg
image.jpg

Kaktus Kærlighed fra Cille, Gro & Maja 

Comment

Kaktus Croquis på Heartland Festival

Comment

Kaktus Croquis på Heartland Festival

Kaktus København kommer på Heartland festival og laver Kaktus Croquis sammen med "Børn i Byen" 

BØRNE- KAKTUS-CROQUIS: Kaktusser er grønne, vilde og fascinerende skulpturer. Vi tegner mini-kaktussers sjove faconer og former på både store og små papirark. Vælg din yndlings kaktus og spids blyanten til børne-kaktus- croquis  - det bliver vildt sjovt og hyggeligt

Find os i området Hjerteland hvor Børn i Byen sammen med
 Teaterpiloterne fra Det Kongelige Teater skaber et eventyrligt børne festival univers. 

Vi er glade for at med til Heartland der løber af stablen for allerførste gang den 10.-11. juni på Egeskov Slot. Her præsenteres publikum for en helt ny dansk festivaloplevelse, hvor man både kan se frem til musik, kunst, talks og mad. 
Tjek festivallen ud her: www.heartlandfestival.dk
Og se mere om Børn i Byens program på festivallen her

Håber at vi ses på Egeskove slot. 

Comment

Henrik Vibskov Boutique // ‎Kaktus København Pop Up

Comment

Henrik Vibskov Boutique // ‎Kaktus København Pop Up

Kaktus København Pop Up shop at Henrik Vibskov Boutique. 

Healthy dose of green and pretty will brighten up Henrik Vibskov Boutique’s window display, so we can enjoy the 'Henrik Vibskov universe goes green' Cacti evening.

Thursday the 26th of May. 

+ exclusive deals
+ fresh drinks
+ more

See you soon!

Kaktus København Pop Up
Henrik Vibskov Boutique
Krystalgade 6, Copenhagen
4-7 PM

www.facebook.com/events

We love this: Henrik Vibskov Cacti Night skirt. Get it here : henrikvibskovboutique.com

Big thank you to our sponsors:
Lemonaid
Newcastle Brown Ale

Photo credit: Henrik Vibskov
 

Comment

1års fødselsdagsfest

Comment

1års fødselsdagsfest

Tusind TAK til alle der kiggede forbi og var med til at fejrer at vores lille kaktusbutik fyldte 1 år. Sammen med pigerne fra ISTID fyldte vi Jægersborggade med kaktusser og frozen magaritas.

Det har været det sjoveste, vildeste og skøreste år. og TAK til alle jer der har været med og støttet, at der nu i København findes Danmarks første nitrogen is-butik og den eneste kaktus koncept-butik. 

Foto : Oscar Haumann // Zevegraf

Comment

Sara Frost med Playstation og Kaktus

Comment

Sara Frost med Playstation og Kaktus

Sara Frost er den seje pige bag det nye talkshow "Alle Gamer" og har i den forbindelse pyntet sit fine lille studie med en kæmpe kaktus fra Kaktus København.
"Alle Gamer" er et gaming-talk show, hvor Sara sidder i en sofa og spiller playstation med musikere, skuespillere, politikere, mænd og kvinder, øvede og uøvede. Vi er vilde med det og du kan se showet på hendes youtube kanal her: https://www.youtube.com/c/allegamer

Comment

Kaktus kunst #6 Dorthe Svarrer

Comment

Kaktus kunst #6 Dorthe Svarrer

Designeren Dorthe Svarrer har lavet de smukkeste værker : OPUNTIA. I værkerne danner hendes fine tusch streger kaktussen struktur. Vi har taget en lille snak med Dorthe om hvordan kaktussens former inspirere hendes arbejde og hvordan at hun fasineres af vildt voksenden kaktusser på hendes rejser. 

Hvad fascinerer dig ved kaktussen? Planter fascinerer mig generelt, ikke at der er gået nogen gartner tabt i mig, men det visuelle udtryk tiltaler mig. Jeg synes kaktussen er helt særlig på mange måder, men det er nok det skulpturelle der gør størst indtryk på mig , og så er den sådan lidt mystisk og minder om noget fjernt og varmt.
Jeg var i Mexico engang og kørte igennem en kaktus ørken hvor de høje kaktusser med arme stod side om side og talte til hinanden. Det var helt fortryllende og lidt ligesom at være midt i en tegnefilm.

kaktus 1.jpg

Hvad inspirerede dig til at arbejde med kaktusser?  Det er det skulpturelle, og det er også på den måde jeg har arbejdet med den på. For mig var det ikke interessant om den kom til at ligne, men mere at den blev som en skulptur, hvor mellemrummene har lige så stor betydning som selve kaktussen. Fladen har jeg arbejdet op med tusch for at give den en struktur og for at forme den.

Hvad er din yndlings kaktus? Kaktusser er noget helt særligt og jeg synes om rigtig mange af dem. Hvis jeg skulle vælge én til mit hjem ville jeg helt klart gå efter en stor en. En med højde, og med gode mellemrum. Det kunne være en opuntia med de runde ører, som jeg selv har brugt til mine kaktus motiver, men det kunne også være en af dem jeg så i Mexico som vist hedder Saguaros eller Organ pipe.

En sidste favorit er en jeg så i Paris i foråret 2014 i Hermes´ udstillingsvindue. Den har en fantastisk blågrå farve, er helt krøllet i fantastiske formationer. En Cereus Peruvianus Monstrosus. 

Jeg er uddannet tekstildesigner og har arbejdet som sådan for den danske mode industri  siden jeg blev færdiguddannet. Botanikken som sådan er et yndet motiv i en tekstildesigners verden, og noget jeg altid har beskæftiget mig med. Jeg har altid tegnet og malet planter, og pakker altid pen og papir når jeg skal på ferie. Der er ikke noget så skønt og afstressende som at sidde og fordybe sig i en plante. Og hvis det så oveni købet lykkedes dig at få noget godt på papiret, så er det lykke.
Det er sikkert og vist - næste gang går min ferie til et KAKTUS land.

Dorthe Svarrers fine værker "Opuntia" i A3 kan købes hos Kaktus København til 300 kr. 

Comment

Københavnernes Plantemarked

Comment

Københavnernes Plantemarked

Forårets første plantemarked rammer Kødbyens Mad & Marked i weekenden
Københavnernes Plantemarked vil gøre byen frodig og bringe masser af flowerpower til byen.

På markedet vil du støde på palmer og tropiske planter, der både stikker og stritter i vejret. Der vil dufte af blomster, bugne af stueplanter, og være stakkevis af blomsterløg og kaktusser. Det er ret sikkert, at du falder over mystiske og vilde sorter, som du aldrig har set før. Og det er også muligt at gå efter de helt små frø eller snuppe en lækker stikling med hjem. 

Bag Københavneres Plantemarked står pigerne Gro, Cille & Maja fra Kaktus København - der har en mission om at bringe endnu flere seje planter og masser af flower power  til Københavnerne.

Kom forbi og hæng ud. Snup en kop cava eller kaffe og spis lækker frokost imens der shoppes planter. Sammen med Kødbyens Mad & Marked vil vi gøre denne weekend ekstra god, så du kan finde din nye yndlingsplante.

Markedet finder sted i Kødbyen, flæsketorvet, 1700 København V
Lørdag d. 30 april og 1 maj kl. 10 - 15 

Se mere om eventet her: www.facebook.com/events
Og tjek Kødbyens Mad & Marked

Comment

Kaktus Blomst

Comment

Kaktus Blomst

Nu sker det - kaktusserne blomstre! ! ! 
Det er fantastisk at se, hvordan at der fra de grønne knolde pludselig strutter den smukkeste store blomster frem. Vi nyder synet af deres blomster og lige nu er butikken fyldt med de skønneste blomstrende kaktusser. 

Her er eksempler på de blomstrende kaktusser vi pt. har i butikken: 

Se også denne vilde video. Vi synes at det er overdrevet fascinerende:

Comment

Sofies uge som kaktuspige

Comment

Sofies uge som kaktuspige

Jeg hedder Sofie, er 15 år gammel, bor i Ølstykke, men bruger plus minus 35% af mit liv i København. I januar 2014 købte jeg min første sukkulent og det blev starten på en mindre samling. Jeg har i denne uge været i praktik hos Kaktus København. 

Min uge som kaktuspige i tal:
Planter ompottet: et pænt tal omkring 100
Torne trukket ud: et eller andet tal over 67 (jeg er holdt op med at tælle) 

Jeg udvalgt 3 af mine ynglings kaktusser/sukkulenter. Det var virkeligt svært, da jeg helst ville vælge dem alle sammen, men her er mine 3 ynglings sukkulenter (da alle kaktusser er sukkulenter, men ikke alle sukkulenter er kaktusser)

Sofies 3 yndlings kaktusser og sukkulenter: 

Sukkulent med blomster:
Jeg er stor fan af sukkulenter, og ville gerne eje 57 af dem hvis jeg havde mulighed for det. Men den her sukkulent med lyserøde blomster er simpelthen så smuk. Jeg kan rigtig godt lide at den skiller sig lidt ud i forhold til mange af de andre sukkulenter jeg har set og haft de sidste par år.

Lille optunia i keramik potte: 
Jeg er helt vild med denne optunia i den hvide keramik krukke fra Sisse Lee. De går super fint med hinanden og så er jeg helt vild med krukkens 'rå' look, og ville elske at have den stående i min vindues karm (hvis min kat lader den overleve så længe).
Jeg valgte den fordi at den bare er super fin, og så elsker jeg at den ikke har store torne, også selvom det tager en krig at få alle de små nogen ud af fingrene. 

Agave:
Det her uden tvivl en af mine absolut ynglings sukkulenter.  Jeg elsker den støvede grønne farve og hvordan den spreder sig ud ligesom en blomst.

Her til slut vil jeg gerne takke Cille og Maja for at lade mig være i praktik i Kaktus København,  det har været så super hyggeligt. Vi har omplantet en masse kaktusser og sukkulenter,  snakket og jeg har generelt bare hygget mig rigtig meget med at gå rundt mellem planterne :)

Kaktus-hilsner fra Sofie. 

Comment

Kaktusser og Kunst hos VESS

Comment

Kaktusser og Kunst hos VESS

Husk at sving forbi VESS showroom der har skabt den faktastiske udstillingen: Miami // On Location. Off Season, hvor kunsteren Daniel van der noon og fotografen Emil Monty Freddie sammen skildrer deres udfoldelser og oplevelser fra deres tur til Miami i January 2016. 

Kaktus København har pyntet op med kaktusser der er til salg under udstillingsperioden 8 april - 24 april 2016. Se mere om VESS her www.facebook.com/vesscph

Comment

Miami // on location. off season - VESS showroom

1 Comment

Miami // on location. off season - VESS showroom

VESS showroom er byens sejeste galleri. På fredag fejrer de foråret med  udstillingen: Miami // On Location. Off Season, hvor kunsteren Daniel van der noon og fotografen Emil Monty Freddie sammen skildrer deres udfoldelser og oplevelser fra deres tur til Miami i January 2016. 

I Miami vokser frodige palmer og vilde kaktusser og derfor vil Kaktus København fyre op for den eksotiske stemning i VESS showroom.  Vi fylder vinduerne med masser af seje ørkenplanter, der er til salg under udstillingsperioden 8 april - 24 april. Så sving forbi VESS og oplev, hvordan de seje drenge har oplevet og fortolket Miami - on location - off season. 

Kom forbi til åbningen Fredag d. 8 april kl. 17. 
Udstillingen kører frem til d. 24 april
Se mere her: www.facebook.com/events

1 Comment

Åbningsfest i Torvehallerne

Comment

Åbningsfest i Torvehallerne

Vi fejrer foråret med et nyt kaktuseventyr. 
Vi har kriller i maven og lykke i fødderne over at skulle åbne butik nr. 2 - Kaktus København rykker ind i Torvehallerne og fylder brostenen med lækre ørkenplanter og kaktusser i alverdens størrelser, former og grønne farver. 
Fra 2.april – 1. september vil vi sørge for at være jeres yndlings kaktus-pushere lige midt i byen og det fejrer vi selvfølgelig med en åbningsfest. 

Vi åbner festen d. 2 april kl. 10.00 med gratis mini-kaktusser til de første 100 der kommer forbi. Hele dagen vil vi byde på gode åbningspriser og tropical punch. 
Aprilsolen vil skinne og vi glæder os helt vildt meget. 

HOLA! & Kaktus kærlighed
Cille, Gro & Maja

Se mere om eventet her: www.facebook.com/events

Comment