Blog


Grønne tips og tricks, inspiration og updates på, hvor vi er, og hvad vi laver

Læs seneste blogindlæg

Kaktus - Wine & Beer Pairing

Comment

Kaktus - Wine & Beer Pairing

Vi elsker god vin og smagfulde øl. Derfor er vi vilde med at have teamet op med South & Sons. South and Sons sælger sydafrikanske vin og øl - og det aller lækreste af slagsen. 
Vidste du at vin og kaktusser går godt i par? Det har vi sammen med South and Sons undersøgt nærmere og har sammensat de vine og kaktusser der passer aller bedst sammen. 
Om du er til "en skarp rød med lidt vildskab", "Fyldig, rund og med kant" eller "let prikkende med finurlige bobler". Så har vi sættet til dig. 

På lørdag fra 13 - 16 kan du opleve når den første "Kaktus, vin og øl parring" rammer Jægersborggade. Drengen bag South and Sons står klar uden foran kaktusbutikken -  så kom forbi, smag på de fantastiske vine og find dit yndlingssæt. 

All over the place in the best of ways, a lean red with a wild side. // Over det hele på den bedste måde, en skarp rød med lidt vildskab.
Sæt: 255 kr. 

A Rosé with a light prickle and quirky bubbles // En let prikkende rosé med finurlige bobler. 
Sæt: 330 kr

Full and round with an edge. Limitless sunshine in a bottle // Fyldig, rund og med kant. Uendelige solstråler på flaske.
Sæt: 300kr

A straight up red with a bite. As simple as that // En lige til rødvin med bid i. Så enkelt er det.
Sæt: 220kr

Because Fridays are always straight up funky. Bitter and uplifting // Fordi fredage altid er funky. Bitter og opløftende.
Sæt: 60 kr

A soft and round wheat ale with all the texture / En blød og rund hvede ale, med masser af tekstur.
Sæt: 60 kr. 

An earthy, bunless burger that proves a point // En jordnær burger, uden bolle, som står stærkt.
Sæt: 60 kr. 

Kom forbi Jægersborggade 35 lørdag d. 24 september og mød de seje drenge bag South & Sons. Find dit yndligssæt, den perfekte kombination af skønne Sydafrikanske vine og de sejeste kaktusser. Det er weekends perfekte gave. 

Se eventet her: www.facebook.com/events

Og tjek South and Sons her : www.southandsons.com

Comment

Pop-up shop Kalobiotik x Joli x Tiny Rebels

Comment

Pop-up shop Kalobiotik x Joli x Tiny Rebels

For en enkelt weekend blev 3 seje virtuelle shops forvandet til en fysisk butik i VESS showroom. Det var de tre koncepter KALOBIOTIK, Joli & Tiny Rebels der stod bag pop-up shoppen. Fælles for alle disse koncepter er at de tilbyder dig at leje deres skønne produkter istedet for at skulle eje. 
Vi synes at tanken er sej om at vi ikke behøver at eje alt men kan leje og derfor støttede vi op om disse cool pigers shop og dekorerede pop-up butikken med fine kaktusser.

HUSK at du kan leje vores kaktusser til events og andre særlige begivenheder. Kontakt os endelig og hør nærmere. 

Foto: Begga Svavars @beggasvavars

Comment

About Form and Function

Comment

About Form and Function

image.jpg

Kaktus butikken har fået et nyt og spændende produkt som vi er stolte af af kunne præsenterer. Vi samarbejder nemlig nu med About Form and Function og har fyldt butikken med de smukkeste danskeproducerede glaskugler.

About Form And Function er et nystartet designlab. De to kreative hoveder bag er Mikkel og Soffy der sammen udvikler æstetiske og funktionelle interiør designs. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Brug glaskuglerne til at plante kaktusser og sukkulenter direkte i og skab små fine svævnede landskaber. Det giver et smukt, let og stilfuldt udtryk som vi er vilde med.

image.jpg
image.jpg

About Form and Funktion kan købes i butikken på Jægersborggade

Se mere om ABOUT FORM AND FUNCTION
www.aboutformandfunction.dk
Instagram: aboutformandfunction

Comment

Kaktuspigernes "firmafest"

Comment

Kaktuspigernes "firmafest"

image.jpg

Vi har byen dejligst team af "kaktuspiger" og vi fejrede sammen afslutningen på en skøn arbejdssommer i Torvehallerne. Vi var samlet på La Banchina på Refshaleøen til skaldyr og vin og den smukkeste solnedgang. 
Tak for en dejlig kaktus-sommer, vi glæder os til mange flere kaktusfester. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Comment

Sæsonafslutning i Torvehallerne

Comment

Sæsonafslutning i Torvehallerne

image.jpg

TAK for en fantastisk sommer i Torvehallerne. At åbne en sommer-kaktus-butik midt i det livlige Torvehallerne har været sjovt, udfordrende og en vild oplevelse. 

Kaktusserne har overlevet både ørkenhede og heftig sommerregn og vi kunne ikke have ønsket os en bedre sommer. Vi selv har fået en del flere kaktus-muskler af arbejdet på Torvet og har fået en masse gode venner fra alle de andre passioneret standholder. 

Det har været helt fantastisk og tak til alle vores skønne kunder der har støtte os. Vi har mødt så mange dejlige mennekser som vi glæder os til at se igen. 

Nu har vi rykket alle de smukke kaktusser til Jægersborggade nr. 35 – så kom forbi her og besøg os og find din nye yndlings ørkenplante.  

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Vi glæder os til at se jer i kaktus butikken.
ille, Gro og Maja

Comment

Gadefest og kaktus-tacos

Comment

Gadefest og kaktus-tacos

image.jpg

I weekenden holdt vores yndlingsgade - Jægersborggade - gadefest. Sammen med Blue Taco inviterede vi til mexi-kaktus fest på gaden og der blev serveret de lækreste tacos med kaktus fyld. 
Kaktus fyldet er lavet af Nopal kaktus og Blue Taco servere det i deres håndlavede glutenfri totillias lavet op blå majs. Vores absolut yndlings mad. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Besøg Blue Taco på Blågårdsgade og smag en af deres fantastiske Kaktus-Taco

Blue Taco. 
Blågårdsgade 1
2200 København
www.bluetaco.dk

Comment

Plantasia / STRØM festival - får kaktusserne til at gro.

Comment

Plantasia / STRØM festival - får kaktusserne til at gro.

Kan musik stimulere planter til at gro hurtigere? Det bliver afprøvet i tagbyhaven Østergro tirsdag under Strøm Festival, hvor Moog-synthesizerekvilibrist Mort Garsons småpsykedeliske album ‘Mother Earth’s Plantasia’ bliver opført live af en kvartet bestående af Aske Bode (Bodebrixen), Christian Rohde Lindinger (Treefight for Sunlight), Nicolai Koch (Choir of Young Believers) og Anders Bach (Ice Cream Cathedral).

Vi er vilde med det og Plantasia spiller på repeat nede i kaktusbutikken. Kaktus København står for at udsmykke scenen med alverdens smukke kaktusser der (måske) vil vokse i takt til musikken. 

Mort Garson lavede i 1976 albummet "Mother Earth's Plantasia". Det var i sig selv en hyldest til planter, men havde desuden det ædle formål at få de grønne venner til at gro hurtigere. Om den idé havde noget videnskabeligt belæg vides ikke, men det er egentlig også sagen irrelevant - der er ingen tvivl om, at albummet som et overflødighedshorn af fabelagtige melodier og virtuos synthesizerbrug er en hyldest til Moder Jord fra en af Moog-synthesizerens første pionerer. 
‘Plantasia’ deler som en af synthesizermusikkens tidlige og toneangivende udgivelser Wendy Carlos' og Isao Tomitas Moog-sound, men adskiller sig herfra med sit psykedeliske touch. 

Tag din kaktus og en ven under armen og afprøv musikkens vokseevne.

Vi håber at vi ses
Se mere : stromcph.dk
Event: 
www.facebook.com/events

Comment

Vermouth & Vild Ørken

Comment

Vermouth & Vild Ørken

Har du nogensinde drukket vermouth i en ørken? Det sørgede vi for at alle fik muligheden for at da vi en dejlig sommer aften inviterede til Vermouth og Vild ørken. Sammen med det lille gade-vermuteria var det den perfekte tirsdag med masservis af iskold vermouth, bløde rytmer og skønne folk i vores  vilde miniørken på Jægersborggade.

Bag Vermouth Søndag står pigerne Julie og Tine. De elsker vermouth (det gør vi også) De tog til Barcelona. Der drikker de meget vermouth - især om søndagen.  Så nu er pigerne ude på en skøn mission - de vil drikke vermouth om søndagen, men bare i København. Sammen med jer. De har fået special bygget den fineste lille vogn som de fylder med god folkelig vermouth fra Spanien, og tage den med ud i gaderne.  
Vi elsker konceptet og tjek Vermouth søndag ud her:  www.facebook.com/Vermouth-Søndag

Vermouth er godt, vild ørkenrose er flot. Det var vidunderlig. 
Tak til alle de dejlige folk der kiggede fobi - vi glæder os til endnu flere Vermouth og Vild ørken events. 
Og særligt tak til byen sejeste DJ -  DJ Mycrosoft

Comment

Kaktusjagt i Berlin

Comment

Kaktusjagt i Berlin

image.jpg

Er du i Berlin så skal du besøge byens smukke Botaniske Have. Den Botaniske have ligger i bydelen Steglitz og haven er med sine 43 hektarer og ca. 18.000 plantearter verdens største have. Et fantastisk sted at gå på kaktus-jagt.....

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Det er en fornøjelse at gå rundt i haven men aller mest fasineret var vi over de store væksthuse. Her finder du alt fra kæmpebambus, kødædende planter, orkideer og tropehus. Og så ikke mindst en kæmpe afdeling viet udelukkende til kaktusser, sukkulenter og agaver. Her tilbragte vi mange timer og var særligt imponeret over der store anlagte bede med alverdens smukke søjlekaktusser. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Besøg Berlin Botanisk have:
Königin-Luise-Strasse 6-8,
Zehlendorf
Område Vest
Transport S1 Botanischer Garten, derefter 15min gåtur
www.bgbm.org

Kaktuskærlighed fra kaktuspigerne 

Comment

Kaktusser og grøn mad på NOMA

Comment

Kaktusser og grøn mad på NOMA

NOMA har fået danskavlede kaktusser. I smukke håndlavede krukker står en række stikkende kaktusser der giver staff-room og det eksperimenterende køkken liv. De er hver og en særligt udvalgte –ligesom de seje kokke.

image.jpg
image.jpg

Vi havde en helt fantastisk oplevelse med at smage maden (og vinen). En af vores helt store favoritter var en platte af knækbrød & skovmyre, syltet vagtel æg og et stort solbær. Platten var dækket af mos og de tre små retter lå sirligt anrettet lige til at snuppe i en bid med fingrene –  en vild smagseksplosion.

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Tak for et fantastisk samarbejde NOMA
 

Comment

Kaktuspigerne på Mallorca #3

Comment

Kaktuspigerne på Mallorca #3

image.jpg

Vi besøgte Mallorcas sejeste kaktusgartneri - Cactus Toni Moreno - et gartneri grundlagt tilbage i 70´erne hvor de gror kaktusser både fra små stiklinger i deres 3 store drivhuse samt på det 50.000 m2 stor udeareal. Her vokser størrere kaktusser frit i det lune spanske klima. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Et af Toni Morenos specialer er "Guld-kugle-kaktussen". Vi bevægede os gennem store marker af de smukkeste guld-kugler og drømte om at tage dem alle med hjem til København. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

En imponerende samling af små kuglekaktusser - som med tålmodighed vil vokse sig store

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Business and pleasure.....øen byder på meget mere end smukke ørkenplanter.....Så vi tilbragte også en del solskinsdage på Mallorca på at spise cactus-pops icecream på stranden og drikke Sangria i eftermiddags solen. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Kaktus Kærlighed fra Maja, Gro & Cille 

Comment

Københavnernes Plantemarked #2

Comment

Københavnernes Plantemarked #2

Masser af flower-power på Sønder Boulevard. 

Københavnernes Plantemarked kommer til byens dejligste loppemarked: Rita Blå´s Lopper. Midt på Sønder Boulevard ruller vi 12 udvalgte plantestande ud, der hver i sær giver deres bud på årstidens lækre plantesorter.

På markedet finder du bl.a. vilde kaktusser, smukke blomsterbuketter og frodige grønne planter. Vi har alt fra mini sukkulenter og små stiklinger til høje træer og palmer til altanen. Du kan også finde forskellige krydreurter og frø så du selv kan gøre dit hjem grønt og spiseligt

Kom forbi os på Boulevarden og nyd solskinnet imens der shoppes planter.
Sammen med Rita vil vi gøre denne weekend ekstra god, så du kan finde din nye yndlingsplante.

Vi ses til den hyggeligste søndag

Markedet finder sted på Sønder Boulevard (lige overfor Khioskh), 1700 København V
Søndag d. 12 juni kl. 12 - 17

Se mere om eventet her: www.facebook.com/events
Og tjek Rita Blås Lopper

Comment

Kaktuspigerne på Mallorca #2

Comment

Kaktuspigerne på Mallorca #2

image.jpg
image.jpg

I byen Ses Salines syd på Mallorca findes Europas største botaniske have Botanicactus. Haven er helt fantastisk og på de over 150.000 kvadratmeter kan du bevæge dig rundt mellem mere end 1000 forskellige plantearter. 
Botanicactus har en vildt impornerende kaktussamling ,så vi tilbragte en hel dag på at gå på opdagelse i det fantastiske kaktus-land. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Vi fandet de vildeste arter og kunne ikke andet end at være vildt fascineret mens at vi bevægede os rundt blandt de store kaktusser. Der var Opuntiaer i alle afskygninger, gigantiske agaveplanter, kæmpe cowboykaktusser og en 300 år gammel Carnegi kaktus fra Arizona. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Besøg Botanicactus og se mere her www.botanicactus.com

Masser af kaktus-Kærlighed fra Maja, Gro & Cille 

Comment

Kaktuspigerne på Mallorca #1

Comment

Kaktuspigerne på Mallorca #1

Kaktuspigerne på Mallorca! Mallorca er smuk og fyldt med vildtvoksende kaktusser. Vi tog en uges ferie fra butikken på Jægersborggade og Torvehallerne for at vandre i bjergene og besøge smukke kaktusspots på øen. 

image.jpg

Vilde Opuntiaer i bjergene. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Vi boede på toppen af et bjerg i den smukke by Deia. Deia ligger en times nord på fra Palma for foden af Teix-bjerget. Byen er grøn og vildt charmerende. Herfra kunne vi tage på skønne vandrerture og opleve kaktusserne vokse vildt i vejkante og på bjergsider.

image.jpg

Gigantisk Europhorbia foran bjerghus

image.jpg
image.jpg

Smukke blå agaver vokser i vejkanten

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Blomstrende Opuntiaer i vejkanten 

image.jpg
image.jpg

Kaktus Kærlighed fra Cille, Gro & Maja 

Comment

Kaktus Croquis på Heartland Festival

Comment

Kaktus Croquis på Heartland Festival

Kaktus København kommer på Heartland festival og laver Kaktus Croquis sammen med "Børn i Byen" 

BØRNE- KAKTUS-CROQUIS: Kaktusser er grønne, vilde og fascinerende skulpturer. Vi tegner mini-kaktussers sjove faconer og former på både store og små papirark. Vælg din yndlings kaktus og spids blyanten til børne-kaktus- croquis  - det bliver vildt sjovt og hyggeligt

Find os i området Hjerteland hvor Børn i Byen sammen med
 Teaterpiloterne fra Det Kongelige Teater skaber et eventyrligt børne festival univers. 

Vi er glade for at med til Heartland der løber af stablen for allerførste gang den 10.-11. juni på Egeskov Slot. Her præsenteres publikum for en helt ny dansk festivaloplevelse, hvor man både kan se frem til musik, kunst, talks og mad. 
Tjek festivallen ud her: www.heartlandfestival.dk
Og se mere om Børn i Byens program på festivallen her

Håber at vi ses på Egeskove slot. 

Comment

Henrik Vibskov Boutique // ‎Kaktus København Pop Up

Comment

Henrik Vibskov Boutique // ‎Kaktus København Pop Up

Kaktus København Pop Up shop at Henrik Vibskov Boutique. 

Healthy dose of green and pretty will brighten up Henrik Vibskov Boutique’s window display, so we can enjoy the 'Henrik Vibskov universe goes green' Cacti evening.

Thursday the 26th of May. 

+ exclusive deals
+ fresh drinks
+ more

See you soon!

Kaktus København Pop Up
Henrik Vibskov Boutique
Krystalgade 6, Copenhagen
4-7 PM

www.facebook.com/events

We love this: Henrik Vibskov Cacti Night skirt. Get it here : henrikvibskovboutique.com

Big thank you to our sponsors:
Lemonaid
Newcastle Brown Ale

Photo credit: Henrik Vibskov
 

Comment

1års fødselsdagsfest

Comment

1års fødselsdagsfest

Tusind TAK til alle der kiggede forbi og var med til at fejrer at vores lille kaktusbutik fyldte 1 år. Sammen med pigerne fra ISTID fyldte vi Jægersborggade med kaktusser og frozen magaritas.

Det har været det sjoveste, vildeste og skøreste år. og TAK til alle jer der har været med og støttet, at der nu i København findes Danmarks første nitrogen is-butik og den eneste kaktus koncept-butik. 

Foto : Oscar Haumann // Zevegraf

Comment