Blog


Grønne tips og tricks, inspiration og updates på, hvor vi er, og hvad vi laver

Læs seneste blogindlæg

Mandagsåbent

Comment

Mandagsåbent

Fra nu af holder vi også MANDAGS ÅBENT i kaktusbutikken på Jægersborggade. Vi prøver noget nyt! Mange af jer har fortalt at I også craver kaktusser om mandagen. SÅ derfor holder vi nu åbent alle mandage resten af året. Hver mandag vil der være ny kaktusser hvor du sparer 15%. Det er den bedste måde at starte ugen på.

Glæd jer til at se næste uges mandags scoop. 

Vores åbningstider i Jægersborggade: 
Mandag 11 - 18
Tirsdag 11 - 18
Onsdag 11 - 18
Fredag 11 - 18
Lørdag 10 - 16
Søndag LUKKET

 

Comment

Plantemagasinet Gro

Comment

Plantemagasinet Gro

GRO er et nyt skandinavisk magasin om stueplanter.  De 3 seje plantepiger bag projektet Jenny Solem Vikra, Kathrine Winther Løkke og Marte Espevik giver inspiration til at leve med plante.
Magasinet formidler plantekundskab på den helt lækrere og æstetiske måde og vi er vilde med hvordan pigerne bag griber planteverden. Der er både tips og tricks, fine anekdoter og "hjemmebedøg" i skønne plantehjem. 

Vi havde et vildt hyggeligt besøg af de tre piger, drak en kaffe og snakkede om livet i kaktus butikken. Se hele reportagen her: www.gromagasinet.no 

Billederne er taget af pigerne fra designkontoret Minsk der tilsammen driver GRO plantemagasin. 

Tjek det seje magasin ud her: www.gromagasinet.no
Facebook: www.facebook.com/gromagasinet
Instagram: @gromagasinet

 

Comment

Kaktuspigerne i Valencia #3

Comment

Kaktuspigerne i Valencia #3

Vi var så heldige at få lov til at besøg nogle af Spaniens dygtigste kaktusavlere. De har alle deres speciale og nørder planterne på fineste vis. Gartnerierne var fyldt med hængende ampler, opuntia i alverdens sorter og kaktusser formet som krøllet hjerner og slængende slanger i potter. For os var det en vild oplevelse at træde ind disse store gartnerier og se kaktussens spæde start fra frø til fuldvoksen og barket kaktus. 

Vi har optur over alle de vilde planter vi finder og tager med hjem til butikken. 

Vi har fundet Mammillaria eloangata cristata, "Brain Cactus" i forskellige lækre og lyse farver. Det er de vildeste krøllet hjerner der bliver et hit i kaktussamlingen. 

Vi spiste de mest saftige pink kaktusfrugter der voksede vildt foran kaktusgartneriet. 

Kaktus kærlighed fra Kaktuspigerne
Cille & Maja

Comment

Kaktus installation

Comment

Kaktus installation

København har fået et nyt sejt kollegium: Rebslagervej kollegium. Kollegiet er opført af CPHinvest og er lækkert indrettet af designeren Kristina Dam. 

Sammen med Kristina Dam har vi skabt en smuk kaktusinstallation i indgangspartiet til kollegiet. Kaktusinstallationen danner en stor cirkel, hvorfra kaktusserne hænger og giver bygningen et stilrent botanisk udtryk. Med højt til loftet arbejdede vi på at skabe en effektfuld virkning, så man kan opleve kaktusserne på alle tre etager. Det blev i alt til 30 hængende ampler der svæver i håndknyttede hængere lavet af vores seje kaktuspige Cecilie Skytte. 

Fotograf : Michael Vienø 
Ide og koncept: Kristina Dam
Arbejdet udført for CPHinvest

Comment

Kaktuspigerne i Valencia #2

Comment

Kaktuspigerne i Valencia #2

Den smukke by Valencia er fyldt med grønne områder, frodige haver og fantastiske parker, hvoraf den ene er den berømte Botanisk Have.  Det var vores yndlings spot i byen. Haven er den ældste botaniske have i Spanien og en af de bedste i Europa, her kan man studerer over 40.000 planter og haven er indrettet med fine springvand, pergolaer, skulpturelle billeder, skyggefulde stier hvor en masse dovne have-katte slænger sig. Et dejligt grønt åndehul i byen. 

Art: Opuntia Mill. ( fra: Amrika)

Billede 04-10-2016 15.03.53.jpg

Art: Agave Potatorum ( Mexico) 

Art: Cereus Peruvians var. monstrosus DC (fra Sydamerika) 

Art: Agave Lecheguilla ( fra: Mexico) 

Vores kaktus-nørderri vokser og vokser. Når vi går rundt i botanisk have tester vi hinandens viden om de forskellige arter og sorter og hvem der bedste kan udtale de ellers umulige latinske artsnavne. 
Vi kan ikke andet end at have optur over at samtlige af de sorter vi så vokse i Valencias botaniske have er sorter som vi har i butikken. 
Kaktusverdenen er forunderlig og fascinerende og vi kan ikke andet end at have lyst til at lære endnu mere om de seje planter. Så hvis du har forelsket dig en særlig sort på din rejse, så skriv endelig til os og vi vil prøve at gøre alt for at skaffe den hjem til dig. 

Art: Pachycereus Marginatus ( fra Mexico) 

Kaktus Kærlighed fra
Maja & Cille 

Se mere om Valencias botaniske have her: 
www.jardibotanic.org

Comment

Kaktuspigerne i Valencia #1

Comment

Kaktuspigerne i Valencia #1

Side om side med solmodne tomater og røde peberfrugter vokser de vildeste kaktusser. Vi er taget til det sydlige Spanien for at opleve anderledes kaktusser – og denne har vi taget de sejeste med hjem til butikken

Det første gartneri vi besøgte puttede sig mellem smukke bjerge og kaktusserne voksede vildt i den bagende sol. Her gik vi mellem kaktusrækkerne som var vi små glade børn i en pluk-selv-jordbær mark.

Opuntia in the making. En af vores yndlingssorter opuntiaen avles ved at skære pladerne af, lade dem tørre i solen og derefter sætte dem i den spanske kaktusjord.

I øjeblikket er vi helt vilde med søjler. Den simple form gør dem elegante og når man kigger nærmere er der så mange fascinerende detaljer. Nogle af dem vi fandt havde den smukkeste blå farve, andre var behåret eller knasgrønne med nærmest hvide systeng.

Billede 30-09-2016 18.46.26.jpg

I et rodet al muligt-kaktus–hjørne fandt vi sjove agaver, søjler og sjældne sorter som vi har håndplukket og snart kan findes på hylden i butikken.

Kaktus kærlighed fra
Cille & Maja 

Comment

Kaktus - Wine & Beer Pairing

Comment

Kaktus - Wine & Beer Pairing

Vi elsker god vin og smagfulde øl. Derfor er vi vilde med at have teamet op med South & Sons. South and Sons sælger sydafrikanske vin og øl - og det aller lækreste af slagsen. 
Vidste du at vin og kaktusser går godt i par? Det har vi sammen med South and Sons undersøgt nærmere og har sammensat de vine og kaktusser der passer aller bedst sammen. 
Om du er til "en skarp rød med lidt vildskab", "Fyldig, rund og med kant" eller "let prikkende med finurlige bobler". Så har vi sættet til dig. 

På lørdag fra 13 - 16 kan du opleve når den første "Kaktus, vin og øl parring" rammer Jægersborggade. Drengen bag South and Sons står klar uden foran kaktusbutikken -  så kom forbi, smag på de fantastiske vine og find dit yndlingssæt. 

All over the place in the best of ways, a lean red with a wild side. // Over det hele på den bedste måde, en skarp rød med lidt vildskab.
Sæt: 255 kr. 

A Rosé with a light prickle and quirky bubbles // En let prikkende rosé med finurlige bobler. 
Sæt: 330 kr

Full and round with an edge. Limitless sunshine in a bottle // Fyldig, rund og med kant. Uendelige solstråler på flaske.
Sæt: 300kr

A straight up red with a bite. As simple as that // En lige til rødvin med bid i. Så enkelt er det.
Sæt: 220kr

Because Fridays are always straight up funky. Bitter and uplifting // Fordi fredage altid er funky. Bitter og opløftende.
Sæt: 60 kr

A soft and round wheat ale with all the texture / En blød og rund hvede ale, med masser af tekstur.
Sæt: 60 kr. 

An earthy, bunless burger that proves a point // En jordnær burger, uden bolle, som står stærkt.
Sæt: 60 kr. 

Kom forbi Jægersborggade 35 lørdag d. 24 september og mød de seje drenge bag South & Sons. Find dit yndligssæt, den perfekte kombination af skønne Sydafrikanske vine og de sejeste kaktusser. Det er weekends perfekte gave. 

Se eventet her: www.facebook.com/events

Og tjek South and Sons her : www.southandsons.com

Comment

Pop-up shop Kalobiotik x Joli x Tiny Rebels

Comment

Pop-up shop Kalobiotik x Joli x Tiny Rebels

For en enkelt weekend blev 3 seje virtuelle shops forvandet til en fysisk butik i VESS showroom. Det var de tre koncepter KALOBIOTIK, Joli & Tiny Rebels der stod bag pop-up shoppen. Fælles for alle disse koncepter er at de tilbyder dig at leje deres skønne produkter istedet for at skulle eje. 
Vi synes at tanken er sej om at vi ikke behøver at eje alt men kan leje og derfor støttede vi op om disse cool pigers shop og dekorerede pop-up butikken med fine kaktusser.

HUSK at du kan leje vores kaktusser til events og andre særlige begivenheder. Kontakt os endelig og hør nærmere. 

Foto: Begga Svavars @beggasvavars

Comment

About Form and Function

Comment

About Form and Function

image.jpg

Kaktus butikken har fået et nyt og spændende produkt som vi er stolte af af kunne præsenterer. Vi samarbejder nemlig nu med About Form and Function og har fyldt butikken med de smukkeste danskeproducerede glaskugler.

About Form And Function er et nystartet designlab. De to kreative hoveder bag er Mikkel og Soffy der sammen udvikler æstetiske og funktionelle interiør designs. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Brug glaskuglerne til at plante kaktusser og sukkulenter direkte i og skab små fine svævnede landskaber. Det giver et smukt, let og stilfuldt udtryk som vi er vilde med.

image.jpg
image.jpg

About Form and Funktion kan købes i butikken på Jægersborggade

Se mere om ABOUT FORM AND FUNCTION
www.aboutformandfunction.dk
Instagram: aboutformandfunction

Comment

Kaktuspigernes "firmafest"

Comment

Kaktuspigernes "firmafest"

image.jpg

Vi har byen dejligst team af "kaktuspiger" og vi fejrede sammen afslutningen på en skøn arbejdssommer i Torvehallerne. Vi var samlet på La Banchina på Refshaleøen til skaldyr og vin og den smukkeste solnedgang. 
Tak for en dejlig kaktus-sommer, vi glæder os til mange flere kaktusfester. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Comment

Sæsonafslutning i Torvehallerne

Comment

Sæsonafslutning i Torvehallerne

image.jpg

TAK for en fantastisk sommer i Torvehallerne. At åbne en sommer-kaktus-butik midt i det livlige Torvehallerne har været sjovt, udfordrende og en vild oplevelse. 

Kaktusserne har overlevet både ørkenhede og heftig sommerregn og vi kunne ikke have ønsket os en bedre sommer. Vi selv har fået en del flere kaktus-muskler af arbejdet på Torvet og har fået en masse gode venner fra alle de andre passioneret standholder. 

Det har været helt fantastisk og tak til alle vores skønne kunder der har støtte os. Vi har mødt så mange dejlige mennekser som vi glæder os til at se igen. 

Nu har vi rykket alle de smukke kaktusser til Jægersborggade nr. 35 – så kom forbi her og besøg os og find din nye yndlings ørkenplante.  

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Vi glæder os til at se jer i kaktus butikken.
ille, Gro og Maja

Comment

Gadefest og kaktus-tacos

Comment

Gadefest og kaktus-tacos

image.jpg

I weekenden holdt vores yndlingsgade - Jægersborggade - gadefest. Sammen med Blue Taco inviterede vi til mexi-kaktus fest på gaden og der blev serveret de lækreste tacos med kaktus fyld. 
Kaktus fyldet er lavet af Nopal kaktus og Blue Taco servere det i deres håndlavede glutenfri totillias lavet op blå majs. Vores absolut yndlings mad. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Besøg Blue Taco på Blågårdsgade og smag en af deres fantastiske Kaktus-Taco

Blue Taco. 
Blågårdsgade 1
2200 København
www.bluetaco.dk

Comment

Plantasia / STRØM festival - får kaktusserne til at gro.

Comment

Plantasia / STRØM festival - får kaktusserne til at gro.

Kan musik stimulere planter til at gro hurtigere? Det bliver afprøvet i tagbyhaven Østergro tirsdag under Strøm Festival, hvor Moog-synthesizerekvilibrist Mort Garsons småpsykedeliske album ‘Mother Earth’s Plantasia’ bliver opført live af en kvartet bestående af Aske Bode (Bodebrixen), Christian Rohde Lindinger (Treefight for Sunlight), Nicolai Koch (Choir of Young Believers) og Anders Bach (Ice Cream Cathedral).

Vi er vilde med det og Plantasia spiller på repeat nede i kaktusbutikken. Kaktus København står for at udsmykke scenen med alverdens smukke kaktusser der (måske) vil vokse i takt til musikken. 

Mort Garson lavede i 1976 albummet "Mother Earth's Plantasia". Det var i sig selv en hyldest til planter, men havde desuden det ædle formål at få de grønne venner til at gro hurtigere. Om den idé havde noget videnskabeligt belæg vides ikke, men det er egentlig også sagen irrelevant - der er ingen tvivl om, at albummet som et overflødighedshorn af fabelagtige melodier og virtuos synthesizerbrug er en hyldest til Moder Jord fra en af Moog-synthesizerens første pionerer. 
‘Plantasia’ deler som en af synthesizermusikkens tidlige og toneangivende udgivelser Wendy Carlos' og Isao Tomitas Moog-sound, men adskiller sig herfra med sit psykedeliske touch. 

Tag din kaktus og en ven under armen og afprøv musikkens vokseevne.

Vi håber at vi ses
Se mere : stromcph.dk
Event: 
www.facebook.com/events

Comment

Vermouth & Vild Ørken

Comment

Vermouth & Vild Ørken

Har du nogensinde drukket vermouth i en ørken? Det sørgede vi for at alle fik muligheden for at da vi en dejlig sommer aften inviterede til Vermouth og Vild ørken. Sammen med det lille gade-vermuteria var det den perfekte tirsdag med masservis af iskold vermouth, bløde rytmer og skønne folk i vores  vilde miniørken på Jægersborggade.

Bag Vermouth Søndag står pigerne Julie og Tine. De elsker vermouth (det gør vi også) De tog til Barcelona. Der drikker de meget vermouth - især om søndagen.  Så nu er pigerne ude på en skøn mission - de vil drikke vermouth om søndagen, men bare i København. Sammen med jer. De har fået special bygget den fineste lille vogn som de fylder med god folkelig vermouth fra Spanien, og tage den med ud i gaderne.  
Vi elsker konceptet og tjek Vermouth søndag ud her:  www.facebook.com/Vermouth-Søndag

Vermouth er godt, vild ørkenrose er flot. Det var vidunderlig. 
Tak til alle de dejlige folk der kiggede fobi - vi glæder os til endnu flere Vermouth og Vild ørken events. 
Og særligt tak til byen sejeste DJ -  DJ Mycrosoft

Comment

Kaktusjagt i Berlin

Comment

Kaktusjagt i Berlin

image.jpg

Er du i Berlin så skal du besøge byens smukke Botaniske Have. Den Botaniske have ligger i bydelen Steglitz og haven er med sine 43 hektarer og ca. 18.000 plantearter verdens største have. Et fantastisk sted at gå på kaktus-jagt.....

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Det er en fornøjelse at gå rundt i haven men aller mest fasineret var vi over de store væksthuse. Her finder du alt fra kæmpebambus, kødædende planter, orkideer og tropehus. Og så ikke mindst en kæmpe afdeling viet udelukkende til kaktusser, sukkulenter og agaver. Her tilbragte vi mange timer og var særligt imponeret over der store anlagte bede med alverdens smukke søjlekaktusser. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Besøg Berlin Botanisk have:
Königin-Luise-Strasse 6-8,
Zehlendorf
Område Vest
Transport S1 Botanischer Garten, derefter 15min gåtur
www.bgbm.org

Kaktuskærlighed fra kaktuspigerne 

Comment

Kaktusser og grøn mad på NOMA

Comment

Kaktusser og grøn mad på NOMA

NOMA har fået danskavlede kaktusser. I smukke håndlavede krukker står en række stikkende kaktusser der giver staff-room og det eksperimenterende køkken liv. De er hver og en særligt udvalgte –ligesom de seje kokke.

image.jpg
image.jpg

Vi havde en helt fantastisk oplevelse med at smage maden (og vinen). En af vores helt store favoritter var en platte af knækbrød & skovmyre, syltet vagtel æg og et stort solbær. Platten var dækket af mos og de tre små retter lå sirligt anrettet lige til at snuppe i en bid med fingrene –  en vild smagseksplosion.

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Tak for et fantastisk samarbejde NOMA
 

Comment

Kaktuspigerne på Mallorca #3

Comment

Kaktuspigerne på Mallorca #3

image.jpg

Vi besøgte Mallorcas sejeste kaktusgartneri - Cactus Toni Moreno - et gartneri grundlagt tilbage i 70´erne hvor de gror kaktusser både fra små stiklinger i deres 3 store drivhuse samt på det 50.000 m2 stor udeareal. Her vokser størrere kaktusser frit i det lune spanske klima. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Et af Toni Morenos specialer er "Guld-kugle-kaktussen". Vi bevægede os gennem store marker af de smukkeste guld-kugler og drømte om at tage dem alle med hjem til København. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

En imponerende samling af små kuglekaktusser - som med tålmodighed vil vokse sig store

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Business and pleasure.....øen byder på meget mere end smukke ørkenplanter.....Så vi tilbragte også en del solskinsdage på Mallorca på at spise cactus-pops icecream på stranden og drikke Sangria i eftermiddags solen. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Kaktus Kærlighed fra Maja, Gro & Cille 

Comment