Blog


Grønne tips og tricks, inspiration og updates på, hvor vi er, og hvad vi laver

Læs seneste blogindlæg

1års fødselsdagsfest

Comment

1års fødselsdagsfest

Tusind TAK til alle der kiggede forbi og var med til at fejrer at vores lille kaktusbutik fyldte 1 år. Sammen med pigerne fra ISTID fyldte vi Jægersborggade med kaktusser og frozen magaritas.

Det har været det sjoveste, vildeste og skøreste år. og TAK til alle jer der har været med og støttet, at der nu i København findes Danmarks første nitrogen is-butik og den eneste kaktus koncept-butik. 

Foto : Oscar Haumann // Zevegraf

Comment

Sara Frost med Playstation og Kaktus

Comment

Sara Frost med Playstation og Kaktus

Sara Frost er den seje pige bag det nye talkshow "Alle Gamer" og har i den forbindelse pyntet sit fine lille studie med en kæmpe kaktus fra Kaktus København.
"Alle Gamer" er et gaming-talk show, hvor Sara sidder i en sofa og spiller playstation med musikere, skuespillere, politikere, mænd og kvinder, øvede og uøvede. Vi er vilde med det og du kan se showet på hendes youtube kanal her: https://www.youtube.com/c/allegamer

Comment

Kaktus kunst #6 Dorthe Svarrer

Comment

Kaktus kunst #6 Dorthe Svarrer

Designeren Dorthe Svarrer har lavet de smukkeste værker : OPUNTIA. I værkerne danner hendes fine tusch streger kaktussen struktur. Vi har taget en lille snak med Dorthe om hvordan kaktussens former inspirere hendes arbejde og hvordan at hun fasineres af vildt voksenden kaktusser på hendes rejser. 

Hvad fascinerer dig ved kaktussen? Planter fascinerer mig generelt, ikke at der er gået nogen gartner tabt i mig, men det visuelle udtryk tiltaler mig. Jeg synes kaktussen er helt særlig på mange måder, men det er nok det skulpturelle der gør størst indtryk på mig , og så er den sådan lidt mystisk og minder om noget fjernt og varmt.
Jeg var i Mexico engang og kørte igennem en kaktus ørken hvor de høje kaktusser med arme stod side om side og talte til hinanden. Det var helt fortryllende og lidt ligesom at være midt i en tegnefilm.

kaktus 1.jpg

Hvad inspirerede dig til at arbejde med kaktusser?  Det er det skulpturelle, og det er også på den måde jeg har arbejdet med den på. For mig var det ikke interessant om den kom til at ligne, men mere at den blev som en skulptur, hvor mellemrummene har lige så stor betydning som selve kaktussen. Fladen har jeg arbejdet op med tusch for at give den en struktur og for at forme den.

Hvad er din yndlings kaktus? Kaktusser er noget helt særligt og jeg synes om rigtig mange af dem. Hvis jeg skulle vælge én til mit hjem ville jeg helt klart gå efter en stor en. En med højde, og med gode mellemrum. Det kunne være en opuntia med de runde ører, som jeg selv har brugt til mine kaktus motiver, men det kunne også være en af dem jeg så i Mexico som vist hedder Saguaros eller Organ pipe.

En sidste favorit er en jeg så i Paris i foråret 2014 i Hermes´ udstillingsvindue. Den har en fantastisk blågrå farve, er helt krøllet i fantastiske formationer. En Cereus Peruvianus Monstrosus. 

Jeg er uddannet tekstildesigner og har arbejdet som sådan for den danske mode industri  siden jeg blev færdiguddannet. Botanikken som sådan er et yndet motiv i en tekstildesigners verden, og noget jeg altid har beskæftiget mig med. Jeg har altid tegnet og malet planter, og pakker altid pen og papir når jeg skal på ferie. Der er ikke noget så skønt og afstressende som at sidde og fordybe sig i en plante. Og hvis det så oveni købet lykkedes dig at få noget godt på papiret, så er det lykke.
Det er sikkert og vist - næste gang går min ferie til et KAKTUS land.

Dorthe Svarrers fine værker "Opuntia" i A3 kan købes hos Kaktus København til 300 kr. 

Comment

Kaktusser på Borgen

Comment

Kaktusser på Borgen

image.jpg

Det grønneste parti Alternativet er blevet lidt grønnere. Vi har haft den store ære at fylde den politiske gang med vilde kaktusser og i samarbejde med keramikeren Sisse Lee står de smukt i specialdesignede grønne krukker med Alternativets 6 værdier indgraveret; Mod, Humor, Gennemsigtighed, Generøsitet, Ydmyghed og Empati. 

Vi har udvalgt kaktusser der symboliserer værdierne og gør den personlige i form og udtryk: 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
IMG_2629.JPG

Glædelig grøn Maj på Borgen

//Kaktus København / Alternativet / Sisse Lee

Comment

Københavnernes Plantemarked

Comment

Københavnernes Plantemarked

Forårets første plantemarked rammer Kødbyens Mad & Marked i weekenden
Københavnernes Plantemarked vil gøre byen frodig og bringe masser af flowerpower til byen.

På markedet vil du støde på palmer og tropiske planter, der både stikker og stritter i vejret. Der vil dufte af blomster, bugne af stueplanter, og være stakkevis af blomsterløg og kaktusser. Det er ret sikkert, at du falder over mystiske og vilde sorter, som du aldrig har set før. Og det er også muligt at gå efter de helt små frø eller snuppe en lækker stikling med hjem. 

Bag Københavneres Plantemarked står pigerne Gro, Cille & Maja fra Kaktus København - der har en mission om at bringe endnu flere seje planter og masser af flower power  til Københavnerne.

Kom forbi og hæng ud. Snup en kop cava eller kaffe og spis lækker frokost imens der shoppes planter. Sammen med Kødbyens Mad & Marked vil vi gøre denne weekend ekstra god, så du kan finde din nye yndlingsplante.

Markedet finder sted i Kødbyen, flæsketorvet, 1700 København V
Lørdag d. 30 april og 1 maj kl. 10 - 15 

Se mere om eventet her: www.facebook.com/events
Og tjek Kødbyens Mad & Marked

Comment

Kaktus Blomst

Comment

Kaktus Blomst

Nu sker det - kaktusserne blomstre! ! ! 
Det er fantastisk at se, hvordan at der fra de grønne knolde pludselig strutter den smukkeste store blomster frem. Vi nyder synet af deres blomster og lige nu er butikken fyldt med de skønneste blomstrende kaktusser. 

Her er eksempler på de blomstrende kaktusser vi pt. har i butikken: 

Se også denne vilde video. Vi synes at det er overdrevet fascinerende:

Comment

Sofies uge som kaktuspige

Comment

Sofies uge som kaktuspige

Jeg hedder Sofie, er 15 år gammel, bor i Ølstykke, men bruger plus minus 35% af mit liv i København. I januar 2014 købte jeg min første sukkulent og det blev starten på en mindre samling. Jeg har i denne uge været i praktik hos Kaktus København. 

Min uge som kaktuspige i tal:
Planter ompottet: et pænt tal omkring 100
Torne trukket ud: et eller andet tal over 67 (jeg er holdt op med at tælle) 

Jeg udvalgt 3 af mine ynglings kaktusser/sukkulenter. Det var virkeligt svært, da jeg helst ville vælge dem alle sammen, men her er mine 3 ynglings sukkulenter (da alle kaktusser er sukkulenter, men ikke alle sukkulenter er kaktusser)

Sofies 3 yndlings kaktusser og sukkulenter: 

Sukkulent med blomster:
Jeg er stor fan af sukkulenter, og ville gerne eje 57 af dem hvis jeg havde mulighed for det. Men den her sukkulent med lyserøde blomster er simpelthen så smuk. Jeg kan rigtig godt lide at den skiller sig lidt ud i forhold til mange af de andre sukkulenter jeg har set og haft de sidste par år.

Lille optunia i keramik potte: 
Jeg er helt vild med denne optunia i den hvide keramik krukke fra Sisse Lee. De går super fint med hinanden og så er jeg helt vild med krukkens 'rå' look, og ville elske at have den stående i min vindues karm (hvis min kat lader den overleve så længe).
Jeg valgte den fordi at den bare er super fin, og så elsker jeg at den ikke har store torne, også selvom det tager en krig at få alle de små nogen ud af fingrene. 

Agave:
Det her uden tvivl en af mine absolut ynglings sukkulenter.  Jeg elsker den støvede grønne farve og hvordan den spreder sig ud ligesom en blomst.

Her til slut vil jeg gerne takke Cille og Maja for at lade mig være i praktik i Kaktus København,  det har været så super hyggeligt. Vi har omplantet en masse kaktusser og sukkulenter,  snakket og jeg har generelt bare hygget mig rigtig meget med at gå rundt mellem planterne :)

Kaktus-hilsner fra Sofie. 

Comment

Kaktusser og Kunst hos VESS

Comment

Kaktusser og Kunst hos VESS

Husk at sving forbi VESS showroom der har skabt den faktastiske udstillingen: Miami // On Location. Off Season, hvor kunsteren Daniel van der noon og fotografen Emil Monty Freddie sammen skildrer deres udfoldelser og oplevelser fra deres tur til Miami i January 2016. 

Kaktus København har pyntet op med kaktusser der er til salg under udstillingsperioden 8 april - 24 april 2016. Se mere om VESS her www.facebook.com/vesscph

Comment

Miami // on location. off season - VESS showroom

1 Comment

Miami // on location. off season - VESS showroom

VESS showroom er byens sejeste galleri. På fredag fejrer de foråret med  udstillingen: Miami // On Location. Off Season, hvor kunsteren Daniel van der noon og fotografen Emil Monty Freddie sammen skildrer deres udfoldelser og oplevelser fra deres tur til Miami i January 2016. 

I Miami vokser frodige palmer og vilde kaktusser og derfor vil Kaktus København fyre op for den eksotiske stemning i VESS showroom.  Vi fylder vinduerne med masser af seje ørkenplanter, der er til salg under udstillingsperioden 8 april - 24 april. Så sving forbi VESS og oplev, hvordan de seje drenge har oplevet og fortolket Miami - on location - off season. 

Kom forbi til åbningen Fredag d. 8 april kl. 17. 
Udstillingen kører frem til d. 24 april
Se mere her: www.facebook.com/events

1 Comment

Åbningsfest i Torvehallerne

Comment

Åbningsfest i Torvehallerne

Vi fejrer foråret med et nyt kaktuseventyr. 
Vi har kriller i maven og lykke i fødderne over at skulle åbne butik nr. 2 - Kaktus København rykker ind i Torvehallerne og fylder brostenen med lækre ørkenplanter og kaktusser i alverdens størrelser, former og grønne farver. 
Fra 2.april – 1. september vil vi sørge for at være jeres yndlings kaktus-pushere lige midt i byen og det fejrer vi selvfølgelig med en åbningsfest. 

Vi åbner festen d. 2 april kl. 10.00 med gratis mini-kaktusser til de første 100 der kommer forbi. Hele dagen vil vi byde på gode åbningspriser og tropical punch. 
Aprilsolen vil skinne og vi glæder os helt vildt meget. 

HOLA! & Kaktus kærlighed
Cille, Gro & Maja

Se mere om eventet her: www.facebook.com/events

Comment

Kaktus-Croquis

Comment

Kaktus-Croquis

Kaktusser er grønne,vilde og fasinerende skulpturer. Vi udforskede de seje planter, da vi en torsdag i marts ruskede godt og grundigt op i de klassiske croquis-rammer. Foruden de smukke kropsformer brugte vi kaktusser som modeller og satte de tegnende på prøve med at skitserer stikkende kaktusser.

Eventen blev afholdt i samarbejde med Tørst & Tegning, hvor pigerne bag begge projekter Cille, Gro & Maja satte koncepterne sammen og bød på en dejlig torsdag aften med både planter, nøgenhed, livemusik og dejlige mennesker. 

Eventet blev afholdt i SKRÅ, som er et sejt nyt arbejdsfællesskab i en baggård på Nørrebro. Se mere om Skrå her: www.skraacph.dk

For info om kommende croquisevent følg Tørst & Tegning og hold øje med facebook siden: 
www.facebook.com/t.tegning

Comment

Kaktus kunst # 5 Kristina Karkov

Comment

Kaktus kunst # 5 Kristina Karkov

Kunstneren Kristina Karkovs værker #kaktuskbh1 og #kaktuskbh2 er inspireret af Kaktus Købnhavns kaktus-installationer hvor kaktusser bliver stablet på toppen af potter og der skaber nye former og opsætninger. 
Den dygtige Kristina Karkov arbejder til dagligt som billedkunstner og skaber collager og malerier hvor hun undersøger former, farver og rum. 

Hvad er det ved kaktussen som du kan lide? Kaktussen er sej! Den er sejlivet og taknemmelig. Og så er den lidt sjov med alle de dér forskellige former og stikke-jawer-tusser. Og pigge! Pigge seje. Jeg tænker barske cowboys, det vilde vesten, prærie, tumble weeds, udholdenhed, overlevelse og min Farmor? Jeg ved ikke hvorfor jeg kommer til at tænke på min Farmor, måske fordi jeg vandede hendes kaktusser og altid stak mig! Men flotte, dét er de. I al deres enkelhed og ofte tunge grønne farve, som alligevel er frisk og saftig. Jeg må visthave nogle flere kaktusser….

Hvad inspirerede dig til at arbejde med kaktusser?  
Det gør I, Kaktus København! Mine 2 kaktus collager kom til verden, fordi jeg havde set Kaktus Københavns super fede opstillinger med potter, vaser og kaktusser. Jeg blev så inspireret, at jeg måtte igang med maling, papir, kniv og lim. Det der inspirerede mig var udtrykket i sin helhed. Formen på opstillingen af potterne, vaserne og kaktusserne, hvor de bløde former fra kaktusserne blev mødt af det lineære og kantede fra potterne og vaserne. Det kom der så Kaktuskbh#1 og Kaktuskbh#2 ud af. For et års tid siden lavede jeg også et stempel med en cowboy kaktus, den dér med armene. Den er jeg ret tiltrukket af. Hvor den idé lige kom fra ved jeg ikke, men jeg kan huske at jeg havde lyst til at hånd skære stempler igen efter en lang pause

Hvad er din yndlings kaktus og hvorfor?
Altså udover cowboy kaktussen, er jeg ret vild med den med ørerne! Den minder om Mini Mouse. Kaktusser er så lækkerer grafiske og stringente, at de passer perfekt ind i min rodede, snørklede og “all-over-the-place” verden. Og så er de nemme at holde, hvilket er en kæmpe bonus for én som mig, som har ry for at være lidt af en plante dræber. Jeg drømmer om at eje en kæmpe stor cowboy kaktus, som skal stå i vores store stuevindue. Og når så min kat tror han skal smage på den og bliver stukket, kan det være at han kan lære at holde sig væk fra mine planter!

Fortæl os lidt om dit arbejde med billedkunsten? 
Jeg arbejder som billedkunstner og maler hovedsaligt abstrakt med akryl maling, kridt, blæk og vand på papir eller lærred. På lærred er det som regel ren maleri, men når jeg arbejder på papir, sniger der sig som ofte lidt collage ind i form af klippet papir limet på maleriet, for at give dybde og lidt ekstra “hopsa”. Jeg har tidligere arbejdet med ren collage, men har udviklet mit arbejde til mere mixed media.  Og altså også ren maleri. Jeg arbejder hjemme, så de store lærreder arbejder jeg på i soveværelset og de mindre værker arbejder jeg på ved spisebordet. Jeg har en rutine om morgenen med at finde frem og gøre klar, som er med til at sætte mig igang. Jeg forbereder mig mentalt og omstiller mig fra stue/soveværelse til atelier. Om eftermiddagen pakker jeg væk og rydder op og stuen og orden dukker op igen og det giver en helt naturlig afslutning på dagen for mig. Jeg arbejder rigtig godt med denne rutine, ligesom det at jeg har alt mit grej og mit arbejde lige omkring mig, giver mig mulighed for at “være med det” og se og mærke det. Nogle dage arbejder jeg ved computeren, men kan stadig arbejde på igangværende projekter, da jeg bruger meget tid på at se, mærke og føle. Jeg bevæger mig imellem kaos og orden, hvor jeg prøver at få udtrykket til balancere, om det så er et abstrakt maleri eller en simpel collage. For beskueren er det måske nogle gange svært at få øje på balancen eller nogen form for orden og det ligner måske kaos/kaos. Andre gange virker det måske meget simpelt og ordentligt. Uanset hvad, har processen altid strakt sig flere gange fra kaos til orden eller omvendt. 

Hos Kaktus København kan du købe Kristina Karkovs flotte collager kaktuskbh#1 og Kaktuskbh#2
A4 - 149 kr og A3 199 kr

Se mere at Kristina Karkovs arbejde her: 
www.kristinakarkov.com
www.facebook.com/kristinakarkovart
www.instagram.com/kristinakarkov

Comment

Kaktus POP-UP i Less Vegas

Comment

Kaktus POP-UP i Less Vegas

Fra d. 27 februar - 19 marts kan du opleve Kaktus POP-UP butik i skønneste butik Less Vegas på Strandvejen. Vi har fyldt butikken med de største vilde cowboykaktusser, smukke sukkulent træer og håndlavet keramik med fine kaktusser i. 

Besøg butikken Less Vegas og lad dig inspirere i det smukke univers: 
Strandvejen 114
2900 Hellerup

Comment

Butiksassistent hos Kaktus København / Torvehallerne

Comment

Butiksassistent hos Kaktus København / Torvehallerne

Den lille kaktusbutik på Jægersborggade bliver en lille smule større. 
Over forår og sommer fylder vi Torvehallerne med kaktusser og åbner vores nye sommerbiks. 

Vi kommer derfor til at mangle nye hænder til at løfte kaktusser og skabe god stemning. Vi søger 1-2 seje deltidsbutiksassistenter, som kan passe butikken, ompotte kaktusser og assistere i det daglige arbejde. Du kommer til at blive en del af et lille team på tre ejere og en fuldtidsansat. 

Arbejdsopgaver:
Du kommer til at passe butikken i Torvehallerne 1-2 gange om ugen. Arbejdstiden kan varierer fra morgenåbner til eftermiddags- og aftentimer. Vi er fleksible ift. til vagtskema, men det er nødvendigt at du er klar på at arbejde lørdag-søndag samt eftermiddage. Du kommer typisk til at passe butikken alene, men kommer til at være en stor del af vores kaktusteam.

Dine primære arbejdsopgave er at skabe god stemning i butikken, snakke med kunder og ompotte kaktusser. Det er klart et plus, at du interesserer dig for kaktusser og planter og ikke er bange for, at de stikker dig i ny og næ. Du kommer til at være med i opstarten af vores nye kaktusbutik i Torvehallerne, der bliver et spændende nyt skridt og du kan være med til at udvikle og skabe butikken sammen med os. 

Arbejdet foregår udendørs (overdækket) i al slags vejr og der kommer til at være en del fysisk arbejde i forbindelse med at åbne og lukke butikken. Så det bliver en vild sommer, hvor du får både solskins røde kinder og kaktus-muskler.

Praktisk:

  • Arbejdstiden vil være 1-2 dage om ugen fordelt mellem tirsdag-søndag.  Hverdage i tidsrummet 9.00 – 20.00 Fredag 9.00 - 21.00, lørdage 9.00 - 19.00 og søndag 10.00 - 18.00. Vi er fleksible og finder sammen de dage, der passer os alle bedst, men du skal som minimum kunne afsætte 1 weekendsdag (fredag - søndag) og en 1/2 hverdagsvagt om ugen. 
  • Opstart 1 april - oplæring i slut marts. 
  • Løn efter aftale
  • ansøgnings frist 8. marts 2016.

Send din ansøgning og et foto til info@kaktuskbh.dk ansøgnings frist 8. marts 2016.
Skriv kaktus-deltid i emnefeltet.

Vi glæder os vildt meget til at høre fra dig
Cille, Gro & Maja

Comment

Strandvejens KAKTUS-POPUP

Comment

Strandvejens KAKTUS-POPUP

KAKTUS POP UP I LESS VEGAS

Nu fylder vi Strandvejen med kaktusser. 
Kom forbi Less Vegas, den sejeste mini concept store for indretning og livsstil. 
I tre uger skaber vi et lækkert, grønt univers fra gulv til loft og fylder butikken med vilde kaktusser, sukkulenter og agaveplaner. Her kan du finde store cowboykaktusser, smukt håndlavede keramik, minikaktusser og sjældne sorter som minder dig om sydlandske ferier. Det bliver grønt, stikkende og vildt på Strandvejen i Less Vegas.

ÅBNINGS RECEPTION
Lørdag den. 27 februar kl. 11-14
Vi byder indenfor i Less Vegas til bobler og 15 % på alle kaktusserne og design produkter (15 % på ALT i butikken fra Kaktus København & Less Vegas, tilbud gælder kun lørdag d. 27.februar ) 

Se event her: www.facebook.com/events

Less Vegas
Less Vegas er en mini concept store for indretning og livsstil med fokus på det personlige udtryk og førende tendenser i form af cool brands og lækre vintagefund. 
Tanken bag Less Vegas er at skabe en modreaktion til køb-og-smid-væk-kulturen, og derfor er alt i butikken nøje udvalgt af ejeren Ane Jessen. Der er ikke noget masseproduceret og stort set alt er håndlavet. Vi er vilde med hendes smukke butik og glæder os til at fylde stranvejen med vilde kaktusser. 
Se mere om Less Vegas her
 

Comment

VEGAs udvalgte 2016

Comment

VEGAs udvalgte 2016

IMG_0492.jpg

Den 29. januar 2016 præsenterer VEGA for sjette år i træk VEGAs Udvalgte. Her er der udvalgt seks nye bands som VEGA mener kommer til at sætte deres aftryk på musikåret 2016. 

Til fotoshootet teamede VEGA op med Kaktus København og fyldte VEGAs smukke lokaler med kaktusser og kunstnere.

Vi glæder os til koncerten VEGAS UDVALGTE fredag d. 29 Januar. 2016

Comment

Kaktusser i soveværelset

1 Comment

Kaktusser i soveværelset

Den dygtige stylist Sidsel Rudolph har sammen med fotograf Ditte Isager skabt et vildt lækkert  og mørkgrønt kaktusunivers i soveværelset. Vi er vilde med de mørke toner der fremhæver kaktusserne former og skaber en drømmen stemning. 

Foto: Dittte Isager
Styling: Sidsel Rudolph
Kaktus: Kaktus København

1 Comment

Strange Plants Book

Comment

Strange Plants Book

Vores yndlings kunst bog STRANGE PLANTS bogen er en hyldest til planter i den moderne kunst.

Bogen er kurateret af Zio Baritaux og viser værker fra 25 kunstnere. Kunsterne er særligt udvalgt fordi at deres kunst taget udspring i planter. Bogen indenholder værker fra kunstere som:  Paul Wackers, Lee Kwang-Ho, Taylor McKimens, Stephen Eichhorn, Aiyana Udesen, Richard Colman, Mark Mulroney, Patrick Martinez, Matt Furie, and many others.

Bogen kan købes hos Kaktus København for 250 kr. 

Comment

Kaktus-hylde

Comment

Kaktus-hylde

Saml alle dine kaktusser og sukkulenter på en kaktus-hylde. Her kan de stå side om side og shine som små grønne skulpturer - det giver masser af grøn liv til rummet. 

b64f208448e6d8ea3bcc20a5834b83d2.jpg

Foto Kilde: Pinterest 

Comment