Mit navn er Nicoline, og jeg går i niende klasse, og i uge 46 skulle jeg i skolepraktik. Pga. min egen interesse for kaktusser og sukkulenter tænkte jeg, at Kaktus Kbh ville være det helt rigtige sted for mig, og det kunne heldigvis godt lade sig gøre. Så onsdag til fredag har jeg været i praktik her i butikken.

Da jeg kom onsdag formiddag, blev jeg mødt af store smil, et fantastisk kaktusunivers og en god kop kaffe. Det meste af onsdagen blev brugt på at lave julepynt, rykke rundt i butikken og at pynte det fine julevindue med de sjoveste kaktusser, strikkede kaktusser, smuk keramik og en flot og enkel adventskrans fra Ferm Living. Det var en rigtig hyggelig dag, hvor jeg også fik svar på en masse forskellige spørgsmål, helt fra kaktus-spørgsmål over til, hvordan Kaktus Kbh startede. 

Tidlig torsdag morgen mødte jeg op ved butikken for at blive hentet af Maja. Vi kørte til et gartneri, som er noget nær ’kaktus-heaven’ - i hvert fald himlen ifølge mig - og hentede en masse små kaktusser og sukkulenter, en del Opuntia’er og de fineste julerøde sukkulenter.

Da vi havde fået fyldt bilen op godt og grundigt, tog vi tilbage til butikken. Det meste af dagen fik jeg prøvet at ompotte en masse kaktusser, imens Maja fik taget billeder til både Instagram og til kommende begivenheder i butikken (som I i hvert fald godt kan glæde jer til!) Det var som onsdagen også en rigtig hyggelig dag, hvor jeg fik lov til at nusse om kaktusserne og dele mine idéer om forskellige kaktus-opstillinger.

 
image7.png
 

Fredag formiddag åbnede jeg butikken sammen med Maja, og ligesom de seneste par dage havde vi det også rigtig sjovt. Det var en lidt travl formiddag i forhold til de andre dage, men jeg fik heldigvis lov til at forberede dette indlæg. Ved 15 tiden, kom Cecillie og overtog butikken. Så de sidste timer, har jeg brugt på at ompotte en heeeeel masse!

Maja gav mig en sidste udfordring, inden jeg skal tilbage til hverdagen, om at udpege mine yndlings kaktusser i butikken – og det har ikke været nogen helt nem opgave, da jeg egentligt godt kan lide dem alle sammen! 

image2.png

1. Cowboy søjle kaktussen har de fineste hvide pigge, som jeg synes passer så godt til dens flotte grønne farve.
2. Opuntia er klart en af mine favorit kaktusser og det jo helt vildt, hvor mange slags der findes! Jeg er især vild med denne på billedet, da den også passer utrolig godt til den fine grønne potte, som de sælger i butikken.

3. Den lille kuglekaktus har den fineste grønne farve, som jeg rigtig godt kan lide sammen med ler potten.

fff.png

Noget af det jeg synes har været fedest, er at hjælpe de forskellige kunder med at ompotte de kaktusser, de har udvalgt og tanken om, at det er en kaktus, de forhåbentligt vil have stående i mange år. Bare den ene lille ting, at gøre andre glade, booster ens eget humør.

Det har været nogle spændende og meget inspirerende dage. Jeg har nydt at være i godt selskab og omgivet af kaktusser i massevis. Samtidig har disse 3 dage også givet mig inspiration til, hvad jeg vil, når jeg er færdig med folkeskolen og gymnasiet. Jeg vil rigtig gerne sige tusind tak til Kaktus Kbh-teamet for at få lov til at være en del af hele i de tre dage, jeg har været her. Tusind tak for at have taget så godt imod mig og for at have svaret på alle mine mange forskellige spørgsmål, om alt mellem himmel og jord om kaktusser, butik og uddannelse! Tusind tak for 3 rigtig gode kaktus-dage! Knus og på gensyn!

//Nicoline

2 Comments