Bag Strups står den designer og illustrator Camilla Bjerre, som har en forkærlighed for det enkle og grafiske udtryk, som meget gerne tilsættes et strejf af humor. 

Hun arbejder til daglig primært med grafisk design, men har altid elsket at tegne, klippe, klistre, sy, male, hamre, banke mm. Kort sagt er hun altid dybt fascineret af at skabe. Vi har taget en lille snak med Camilla Bjerre om hvordan kaktussens former inspirer hende og hvordan de bliver gengivet i hendes seje grafiske illustrationer. 

Hvad er det ved kaktussen som fascinerer dig? 

Jeg har altid været utrolig fascineret af kaktusser. Deres mangfoldighed og meget karakteristiske, grafiske form. Kontrasten i en super smuk facon, som man har lyst til at følge og røre med fingrene. Men som så stikker fra sig. Og så husker jeg dem fra min barndom og der er derfor også en god portion nostalgi med i fascinationen

Jeg er helt blæst væk over den fantastiske overlevelsesevne kaktusser besidder. At de kan modstå stærk varme, bidende kulde, sandstorme og tørke og at de helt store er flere hundrede år gamle! I sig selv utroligt! 

Hvad inspirerer dig til at arbejde med kaktusser og sukkulenter? 
Jeg tegner ofte ting jeg bliver betaget af. For et par år siden var det kaktusserne, der begyndte at dukke op i min bevisthed. Stødte på dem på nettet i bladene osv. 

Hvad er din yndlings kaktus og hvorfor ?
Jeg har ikke nogen særlig yndlings kaktus. Hver i sær er noget særligt. men jo mere grafisk des bedre. Gerne med et lille tvist. – Hvis fx de har noget der ligner en figur eller får en slags personlighed falder jeg især for dem. 
Det er også det der er gengivet i min "Hands up" kaktus. Da jeg havde tegnet den kunn jeg simpelthen næsten ikke se andet end en figur, dermed hænderne i vejret . 

Fortæl lidt om dit daglige arbejde ? 
Jeg arbejder med forskellige materialer, men mit udtryk er generelt ret grafisk og gerne med et lille organisk eller finurligt pift. 

Da jeg lavede kaktusbillederne, havde jeg efterhånden en ret stor samling kaktusser, som jeg syntes havde noget jeg godt kunne lide, i mit Pinterest board. Dem fandt jeg først rem og kigge og kiggede og samlede en masse inspiration. Så lod jeg min computer stå indenfor og gik ud på terrassen (det ar heldigvis sommer og skønt vejr.  med en stak papir, pensler, blyanter, pinde (jep tegner også med pinde. Det giver et andet udtryk) og kinesisk blæk, og så gik jeg ellers bare igang med at lave en masse former. Uden at tænke så meget, men bare hvad der kom ud.

Jeg endte med at lægge en kæmpe stak op og vælge ud. – Hvilke former og faconer synes jeg bedst om? Skulle noget kombineres? osv. Til sidst scannede jeg det hele og satte det sammen og finpudsede i computeren. Jeg kan rigtig godt lide processen med at starte ud med at lade tilfældighederne råde, da der ofte opstår ting ,som jeg aldrig havde forventet. – og så langsom smalle ind og raffinere. Jeg valgte tre forskellige kaktusser med hver deres udtryk og lavede en lille serie, som blev trykt op på lækkert papir.

Men jeg blev slet ikke færdig med at arbejde med kaktusser . Så jeg har også lavet kaktusser i små domer og som stempler. Og hvem ved, måske dukker der mere op ...

Comment