Cactus party_web.jpg

Hos Kaktus København hænger et af Marias kæmpe malerier på væggen. Hendes seje hyper-realistiske malerier af kaktusser har klare grønne nuancer og fine skæve detaljer. 

Vi har taget en snak med Maria om, hvorfor hun er fascineret af kaktusser og hvordan hun arbejder med dem i hendes kunst.

Hvad er det ved kaktussen der fascinerer dig ? 
Jeg har altid arbejdet med motiver, som på den ene side er smukke og æstetiske, men som samtidig er enten farlige eller uhyggelige. Derfor blev jeg fascineret af kaktussen, som på en og samme tid er smuk, men også lidt skræmmende og frastødende med dens stikkende pigge. Samtidig er kaktussen egentlig en mærkelig størrelse, fordi den jo kan overleve i månedsvis uden vand eller lys og virker måske mere som en død statue end en frodig plante. 

Jeg kan brug lang tid på at studere en kaktus og alle dens former. Rent maleteknisk er det jo skyggerne og lyset, som er udfordrende og sjovt for mig at male. Piggene er sjove, fordi det er fedt at sidde med en mikroskopisk pensel og maler lys og skygge.  

Hvad er din yndlings kaktus og hvorfor ?
Jeg ved ikke vildt meget om kaktusser, men jeg synes figenkaktusser er seje. Egentlig er jeg nok bare fascineret af alle kaktusser, når de er store og vokser vildt. Af samme årsag leger jeg med størrelsesforholdene i malerierne og synes, at det ser sjovt ud, når jeg placerer et telt på toppen af en kaktus eller på anden måde skubbe til balancen i billedet. Jeg ved ikke hvad de hedder, men de kaktusser som nærmest er pakket ind i små hvide hår er også fascinerende. Man har lyst til at røre ved den, fordi hårene ser bløde ud, men i virkeligheden er set små bitte pigge, som sætter sig fast i huden.

Jeg starter altid med at male kaktussen helt færdig, og synes jo egentlig den er fin som den er. Men som regel ender jeg med at placere en lillebitte ting på lærredet og så ændres udtrykket fuldstændig, så det ikke længere er kaktussen, som er i fokus. Det synes jeg er sjovt. 

Fortæl lidt om dit kreative arbejde ?
Jeg arbejder med mine malerier og illustrationer i mit atelier i Nørregade i København. Her har jeg været i knap 4 år. Det er fantastisk at have et sted, hvor jeg kan brede mig og ikke behøver at rydde op, når jeg er færdig. Jeg maler primært med akrylmaling for at skåne min kollega, som jeg deler atelieret med, for lugten af oliemaling. Jeg elsker at male store formater, og tager ofte også ud og maler vægmalerier i private hjem og virksomheder. Udover at det er sjovt at male stort, er det fedt at komme ud af atelieret og møde kunder og få stillet en opgave ud fra nogle kriterier. Derudover er jeg illustrator på en række ugeblade og magasiner. Det er også en fantastisk afveksling i mit arbejde at sidde foran computerskærmen en gang i mellem. I virkeligheden arbejder jeg meget alsidigt og elsker at få stillet nye opgaver.

Se mere af Maria´s smukke arbejde på:
www.mariaperminberger.dk
Facebook www.facebook.com/mariaperminberger.art
Instagram @mp_art

Comment