KrisitnaDam_botanic-postcards.jpg

Bag Kristina Dam Studio står designeren Kristina Dam. Kristina arbejder med grafisk design, kunst og interiør og har en helt særlig, grafisk forståelse for materiale og teksturer.

I Kaktus butikken hænger den store kaktus plakat og pynter og vi er vilde med dens enkel og minimalistisk udtryk der gør Opuntia kaktussen helt drømmende. VI har taget en lille snak med Kristina om hendes forhold til kaktusser og her fortæller hun b.la hvordan at Plakatserien Botanic Poster nærmest tilfældigt blev skabt. 

Hvad er det ved kaktussen som du kan lide? 
Kaktusser har en meget smuk og simpel form, som jeg holder meget af. De er lette at style med i indretningen og så er de meget taknemmelige at holde.

Hvad inspirerer dig til at arbejde med kaktusser og sukkulenter? 
De er blevet en del af tidens trend og så har de er super grafisk udtryk i deres simple formsprog som passer rigtig godt ind i mit design univers

131266_2.jpg

Hvad er din yndlings kaktus og hvorfor ?
Det er Ball Cactus – den mest simple af dem alle, jeg er vild med det lag den har af torne rundt om dens runde form - som et aura rundt om selve plantan, den er enkel og fin.

Fortæl lidt om hvordan Botanic Poster serien blev skabt? 
Da jeg skulle skabe Botanic Poster serien havde jeg oprindeligt en idé om at jeg gerne ville skyde billederne i Botanisk have. Jeg gik på opdagelse derind og skitsede løs på hvordan jeg skulle tage billederne og i hvilket setup. Der skete imellemtiden det at jeg bookede en tid og fik tilladelse til at fotografere i haven, men ganske få dage inden fotoshoot aflyste de. Jeg var på ferie i jylland, havde booket fotograf og det var meningen at jeg skulle fotografere serien af plakater dagen efter min ferie. Derfor på bare få dage måtte jeg lave hele min idé om. Min familie og jeg kørte hele vejen hjem fra jylland ind på samtlige planteskoler vi kunne komme i nærheden af for at finde frem til de kaktus, sukkulenter og palmer som havde det helt rette udtryk. Det lykkedes, og bare 2 dage efter at botanisk have havde aflyst tog jeg med bilen fuld af planter ud til fotograf Tuala Hjarnø og vi skabte vores egen form for “drivhus” / tåge effekt ved at sætte et halvtransparent fotopapir op foran planterne, og fik efter min egen opfattelse et meget enklere udtryk frem end hvis min første plan var lykkedes. Derfor er der aldrig noget der er skidt uden det er godt for noget andet og jeg er meget tilfreds med vores resultat – reddet på målstregen :)

Dette er en typisk historie, der sker altid noget man ikke regner med i den kreative proces og derfor er det godt altid at være omstillingsparat og klar til at løse udfordringerne med gå på mod.

Se mere af Kristina Dams fantastiske og stilrene arbejde her: 
www.kristinadam.dk
www.facebook.com/kristinadam.dk
instagram.com/kristinadamstudio

Comment