Kunstneren Kristina Karkovs værker #kaktuskbh1 og #kaktuskbh2 er inspireret af Kaktus Købnhavns kaktus-installationer hvor kaktusser bliver stablet på toppen af potter og der skaber nye former og opsætninger. 
Den dygtige Kristina Karkov arbejder til dagligt som billedkunstner og skaber collager og malerier hvor hun undersøger former, farver og rum. 

Hvad er det ved kaktussen som du kan lide? Kaktussen er sej! Den er sejlivet og taknemmelig. Og så er den lidt sjov med alle de dér forskellige former og stikke-jawer-tusser. Og pigge! Pigge seje. Jeg tænker barske cowboys, det vilde vesten, prærie, tumble weeds, udholdenhed, overlevelse og min Farmor? Jeg ved ikke hvorfor jeg kommer til at tænke på min Farmor, måske fordi jeg vandede hendes kaktusser og altid stak mig! Men flotte, dét er de. I al deres enkelhed og ofte tunge grønne farve, som alligevel er frisk og saftig. Jeg må visthave nogle flere kaktusser….

Hvad inspirerede dig til at arbejde med kaktusser?  
Det gør I, Kaktus København! Mine 2 kaktus collager kom til verden, fordi jeg havde set Kaktus Københavns super fede opstillinger med potter, vaser og kaktusser. Jeg blev så inspireret, at jeg måtte igang med maling, papir, kniv og lim. Det der inspirerede mig var udtrykket i sin helhed. Formen på opstillingen af potterne, vaserne og kaktusserne, hvor de bløde former fra kaktusserne blev mødt af det lineære og kantede fra potterne og vaserne. Det kom der så Kaktuskbh#1 og Kaktuskbh#2 ud af. For et års tid siden lavede jeg også et stempel med en cowboy kaktus, den dér med armene. Den er jeg ret tiltrukket af. Hvor den idé lige kom fra ved jeg ikke, men jeg kan huske at jeg havde lyst til at hånd skære stempler igen efter en lang pause

Hvad er din yndlings kaktus og hvorfor?
Altså udover cowboy kaktussen, er jeg ret vild med den med ørerne! Den minder om Mini Mouse. Kaktusser er så lækkerer grafiske og stringente, at de passer perfekt ind i min rodede, snørklede og “all-over-the-place” verden. Og så er de nemme at holde, hvilket er en kæmpe bonus for én som mig, som har ry for at være lidt af en plante dræber. Jeg drømmer om at eje en kæmpe stor cowboy kaktus, som skal stå i vores store stuevindue. Og når så min kat tror han skal smage på den og bliver stukket, kan det være at han kan lære at holde sig væk fra mine planter!

Fortæl os lidt om dit arbejde med billedkunsten? 
Jeg arbejder som billedkunstner og maler hovedsaligt abstrakt med akryl maling, kridt, blæk og vand på papir eller lærred. På lærred er det som regel ren maleri, men når jeg arbejder på papir, sniger der sig som ofte lidt collage ind i form af klippet papir limet på maleriet, for at give dybde og lidt ekstra “hopsa”. Jeg har tidligere arbejdet med ren collage, men har udviklet mit arbejde til mere mixed media.  Og altså også ren maleri. Jeg arbejder hjemme, så de store lærreder arbejder jeg på i soveværelset og de mindre værker arbejder jeg på ved spisebordet. Jeg har en rutine om morgenen med at finde frem og gøre klar, som er med til at sætte mig igang. Jeg forbereder mig mentalt og omstiller mig fra stue/soveværelse til atelier. Om eftermiddagen pakker jeg væk og rydder op og stuen og orden dukker op igen og det giver en helt naturlig afslutning på dagen for mig. Jeg arbejder rigtig godt med denne rutine, ligesom det at jeg har alt mit grej og mit arbejde lige omkring mig, giver mig mulighed for at “være med det” og se og mærke det. Nogle dage arbejder jeg ved computeren, men kan stadig arbejde på igangværende projekter, da jeg bruger meget tid på at se, mærke og føle. Jeg bevæger mig imellem kaos og orden, hvor jeg prøver at få udtrykket til balancere, om det så er et abstrakt maleri eller en simpel collage. For beskueren er det måske nogle gange svært at få øje på balancen eller nogen form for orden og det ligner måske kaos/kaos. Andre gange virker det måske meget simpelt og ordentligt. Uanset hvad, har processen altid strakt sig flere gange fra kaos til orden eller omvendt. 

Hos Kaktus København kan du købe Kristina Karkovs flotte collager kaktuskbh#1 og Kaktuskbh#2
A4 - 149 kr og A3 199 kr

Se mere at Kristina Karkovs arbejde her: 
www.kristinakarkov.com
www.facebook.com/kristinakarkovart
www.instagram.com/kristinakarkov

Comment