Kan musik stimulere planter til at gro hurtigere? Det bliver afprøvet i tagbyhaven Østergro tirsdag under Strøm Festival, hvor Moog-synthesizerekvilibrist Mort Garsons småpsykedeliske album ‘Mother Earth’s Plantasia’ bliver opført live af en kvartet bestående af Aske Bode (Bodebrixen), Christian Rohde Lindinger (Treefight for Sunlight), Nicolai Koch (Choir of Young Believers) og Anders Bach (Ice Cream Cathedral).

Vi er vilde med det og Plantasia spiller på repeat nede i kaktusbutikken. Kaktus København står for at udsmykke scenen med alverdens smukke kaktusser der (måske) vil vokse i takt til musikken. 

Mort Garson lavede i 1976 albummet "Mother Earth's Plantasia". Det var i sig selv en hyldest til planter, men havde desuden det ædle formål at få de grønne venner til at gro hurtigere. Om den idé havde noget videnskabeligt belæg vides ikke, men det er egentlig også sagen irrelevant - der er ingen tvivl om, at albummet som et overflødighedshorn af fabelagtige melodier og virtuos synthesizerbrug er en hyldest til Moder Jord fra en af Moog-synthesizerens første pionerer. 
‘Plantasia’ deler som en af synthesizermusikkens tidlige og toneangivende udgivelser Wendy Carlos' og Isao Tomitas Moog-sound, men adskiller sig herfra med sit psykedeliske touch. 

Tag din kaktus og en ven under armen og afprøv musikkens vokseevne.

Vi håber at vi ses
Se mere : stromcph.dk
Event: 
www.facebook.com/events

Comment