"I Kaktus København vil vi gerne gøre det nemt for vores kunder at nørde"

Kaktusfamilien (Cactaceae) er en plantefamilie med mere end 100 sorter og 1500 arter, og spænder geografisk fra Canada til det sydligste Sydamerika samt fra det tropiske landområde helt op til Andes. Kaktusfamilien er en uendelig opdagelsesrejse af forskelligartede ørkenskulpturer af eksempelvis høje cylindere, kugleformede størrelser i syrede krumninger eller bladlignende skud. Kaktusser er oftest fyldt med areoler, som også kan variere i alt fra lange hår, til skarpe pigge og eller store torne eller slet ingen af delene. 

I Kaktus København vil vi gerne gøre det nemt for vores kunder at nørde, hvorfor vi en gang om måneden stiller skarpt på en udvalgt kaktus, som kan købes i Kaktus København i Jægersborggade. Vi håber på at månedens kaktus giver vores kunder lyst til at gå på opdagelse i det uendelige kaktusunivers i et overskueligt format. 

 Månedens kaktus "Edderkoppespind" nærmere betegnet Gymnocalycium horstii   

001Gymnocalycium_horstii_v.buenekeri %28Large%29.JPG
926853a076a74c68bd30dd0a6a4f0686.jpeg
7194e84a0b014d899e1aab58db16a2a5.jpeg

Hvis man kan kalde en kaktus for charmernde, funky og fyldt med personlighed er Gymnocalycium horstii et rigtig godt bud. Denne kaktus er af udseende en buttet og kompakt kugleformig skulptur, som fremstår elegant med dens cremefarvede areoler og pigge. 

Man fornemmer hurtigt dens kompakthed i form af dens kugleformede udseende og fine markeringer, som personligt leder mig hen på en grøn lædersofa man får lyst til at røre ved. Dette er nok ikke et æstetisk billede for mange, men hvis man kan lide særpræg og karakter vil en kaktus som Gymnocalycium horstii være lige noget for dig!   

b463d6bbb9cf42ab99cdcbabc20032fe.jpeg

Værd at vide om månedens kaktus

GYMNO- = nøgen.
GYMNOCALYCIUM, I, = (Cactaceæ), hentyder til de glatte blomsterknopper.

”Gymnokaktus” 

Sort Gymnocalycium

Art Gymnocalycium horstii

Gymnocalycium sorten vokser i Sydamerika. Nærmere betegnet Argentina, Paraguay, Uruguay og nogle områder i Bolivia. Gymnocalycium sorten kendetegnes generelt for sin grønne kugleform og dens areoler hvorfra piggene vokser. Areolerne varierer fra art til art.

Selve arten Gymnocalycium horstii kendetegnes ved sin glatte og mørkegrønne kugleform samt dens cremfarvede areoler. Der er typisk 5-6 pigge per areole.

Kaktus-arten Gymnocalycium horstii blev opdaget i 1970 i Rio Grande do Sul i Brasilien.

library-g-gymnocalycium-horstii-buenekeri-hu-79-1.gymnocalycium-horstii-buenekeri-hu-79-11010-a.jpg
50305c314f7449f1adc9578bc08afa38.jpeg
caadf209d72443bfbaec6f37573566d9.jpeg

Blomstring Gymnocalycium horstii blomstrer i hvide, lyserøde, pink eller lyslilla blomster. Kaktussen skal dog have en diameter i form af 8-10 cm førend den blomstrer.  

5b5acb3f53a03c2282b415228b9a0d15.jpg

 

Vækst Gymnocalycium horstii er en hurtigt voksende kaktus, som i sit naturlige miljø vokser i store klynger. Man kan sagtens dyrke Gymnocalycium horstii i en helt almindelig potte med kaktusjord, hvor den vil fortsætte med at vokse og brede sig i sine kugleformede forskydninger.

Pasning Gymnocalycium horstii foretrækker delvist sol og skygge. Kaktussen er derfor ideel at placere et sted, hvor der nødvendigvis ikke er direkte sollys såsom i reolen, på skrivebordet eller spisebordet. 


/ Julie Sonja, Kaktuspige hos Kaktus København

Comment