Sukkulenter

Comment

Sukkulenter

image.jpg

Vi har altid masser af smukke sukkulenter i butikken fordi vi elsker deres smukke farvenuancer og perfekte udformning. 

Ordet sukkulent kommer af lat.suc(c)ulentus 'fuld af saft', afledn. afsuc(c)us 'saft'. Og dette passer rigtig fint da det er en plante med saftige og kødfulde blade og stængler. 

Foto : Nordic Tales 

 

Comment

Kaktus Kunst # 4 Strups

Comment

Kaktus Kunst # 4 Strups

Bag Strups står den designer og illustrator Camilla Bjerre, som har en forkærlighed for det enkle og grafiske udtryk, som meget gerne tilsættes et strejf af humor. 

Hun arbejder til daglig primært med grafisk design, men har altid elsket at tegne, klippe, klistre, sy, male, hamre, banke mm. Kort sagt er hun altid dybt fascineret af at skabe. Vi har taget en lille snak med Camilla Bjerre om hvordan kaktussens former inspirer hende og hvordan de bliver gengivet i hendes seje grafiske illustrationer. 

Hvad er det ved kaktussen som fascinerer dig? 

Jeg har altid været utrolig fascineret af kaktusser. Deres mangfoldighed og meget karakteristiske, grafiske form. Kontrasten i en super smuk facon, som man har lyst til at følge og røre med fingrene. Men som så stikker fra sig. Og så husker jeg dem fra min barndom og der er derfor også en god portion nostalgi med i fascinationen

Jeg er helt blæst væk over den fantastiske overlevelsesevne kaktusser besidder. At de kan modstå stærk varme, bidende kulde, sandstorme og tørke og at de helt store er flere hundrede år gamle! I sig selv utroligt! 

Hvad inspirerer dig til at arbejde med kaktusser og sukkulenter? 
Jeg tegner ofte ting jeg bliver betaget af. For et par år siden var det kaktusserne, der begyndte at dukke op i min bevisthed. Stødte på dem på nettet i bladene osv. 

Hvad er din yndlings kaktus og hvorfor ?
Jeg har ikke nogen særlig yndlings kaktus. Hver i sær er noget særligt. men jo mere grafisk des bedre. Gerne med et lille tvist. – Hvis fx de har noget der ligner en figur eller får en slags personlighed falder jeg især for dem. 
Det er også det der er gengivet i min "Hands up" kaktus. Da jeg havde tegnet den kunn jeg simpelthen næsten ikke se andet end en figur, dermed hænderne i vejret . 

Fortæl lidt om dit daglige arbejde ? 
Jeg arbejder med forskellige materialer, men mit udtryk er generelt ret grafisk og gerne med et lille organisk eller finurligt pift. 

Da jeg lavede kaktusbillederne, havde jeg efterhånden en ret stor samling kaktusser, som jeg syntes havde noget jeg godt kunne lide, i mit Pinterest board. Dem fandt jeg først rem og kigge og kiggede og samlede en masse inspiration. Så lod jeg min computer stå indenfor og gik ud på terrassen (det ar heldigvis sommer og skønt vejr.  med en stak papir, pensler, blyanter, pinde (jep tegner også med pinde. Det giver et andet udtryk) og kinesisk blæk, og så gik jeg ellers bare igang med at lave en masse former. Uden at tænke så meget, men bare hvad der kom ud.

Jeg endte med at lægge en kæmpe stak op og vælge ud. – Hvilke former og faconer synes jeg bedst om? Skulle noget kombineres? osv. Til sidst scannede jeg det hele og satte det sammen og finpudsede i computeren. Jeg kan rigtig godt lide processen med at starte ud med at lade tilfældighederne råde, da der ofte opstår ting ,som jeg aldrig havde forventet. – og så langsom smalle ind og raffinere. Jeg valgte tre forskellige kaktusser med hver deres udtryk og lavede en lille serie, som blev trykt op på lækkert papir.

Men jeg blev slet ikke færdig med at arbejde med kaktusser . Så jeg har også lavet kaktusser i små domer og som stempler. Og hvem ved, måske dukker der mere op ...

Comment

Kaktus POP-UP i Århus

Comment

Kaktus POP-UP i Århus

KAKTUS KØBENHAVN POP-UP SHOP i Nordic Tales. 

JUHU, vi kommer til Århus. 
I tre uger laver vi pop-up i byens flotteste koncept store Nordic Tales.
Vi skaber planteglæde og fylder butikken med de flotteste stikkende kaktusser og håndlavet keramik - det bliver vildt grønt og lækkert.

KAKTUS-FEST
Kom til kaktus-fest lørdag den. 31 oktober, 10.00-16.00
Vi mødes allesammen til åbningsfesten i Nordic Tales seje showroom på Guldsmedgade 28. Snup alle dine venner med og start lørdagen med et krus limedrink og sprøde chips. Her glemmer du alt om mørke dage og vinterregn. Vi fejrer den eksotiske plante og har taget alverdens sorter og størrelser med så du kan komme og finde din yndlingskaktus. 

KAKTUS- POP-UP: 31 oktober - 23 november: 

Åbningstid:
Mandag-torsdag: 10.00 - 17.30
Fredag: 10 - 18
Lørdag: 10 - 16
Adresse: Guldsmedgade 28

Vi glæder os helt vildt - kom forbi og sig hej. 

Se mere om Nordic Tales her www.nordic-tales.com

Comment

Inside PR showroom

Comment

Inside PR showroom

Inside PR er et PR og kommunikationsbureau med speciale i møbel- og interiørprodukter. De holder til i det meget smukke showroom og kontor på Store Kanninkestræde, i samarbejde med de søde piger bag Inside har vi lavet et lille samarbejde hvor vi har fyldt en masse lækkert og stikkende grønt med alle deres smukke produkter. 
I kan se mere om Inside PR her

 

Comment

Grøn indretning

Comment

Grøn indretning

Grøn med grøn på….
Vi er inspireret af grøn i alle dens nuancer og brug gerne mange smukke grønne nuancer i indretningen. 

inspiration og foto fra Pinterest.com

Comment

Kaktus kunst #3 Kristina Dam Studio

Comment

Kaktus kunst #3 Kristina Dam Studio

KrisitnaDam_botanic-postcards.jpg

Bag Kristina Dam Studio står designeren Kristina Dam. Kristina arbejder med grafisk design, kunst og interiør og har en helt særlig, grafisk forståelse for materiale og teksturer.

I Kaktus butikken hænger den store kaktus plakat og pynter og vi er vilde med dens enkel og minimalistisk udtryk der gør Opuntia kaktussen helt drømmende. VI har taget en lille snak med Kristina om hendes forhold til kaktusser og her fortæller hun b.la hvordan at Plakatserien Botanic Poster nærmest tilfældigt blev skabt. 

Hvad er det ved kaktussen som du kan lide? 
Kaktusser har en meget smuk og simpel form, som jeg holder meget af. De er lette at style med i indretningen og så er de meget taknemmelige at holde.

Hvad inspirerer dig til at arbejde med kaktusser og sukkulenter? 
De er blevet en del af tidens trend og så har de er super grafisk udtryk i deres simple formsprog som passer rigtig godt ind i mit design univers

131266_2.jpg

Hvad er din yndlings kaktus og hvorfor ?
Det er Ball Cactus – den mest simple af dem alle, jeg er vild med det lag den har af torne rundt om dens runde form - som et aura rundt om selve plantan, den er enkel og fin.

Fortæl lidt om hvordan Botanic Poster serien blev skabt? 
Da jeg skulle skabe Botanic Poster serien havde jeg oprindeligt en idé om at jeg gerne ville skyde billederne i Botanisk have. Jeg gik på opdagelse derind og skitsede løs på hvordan jeg skulle tage billederne og i hvilket setup. Der skete imellemtiden det at jeg bookede en tid og fik tilladelse til at fotografere i haven, men ganske få dage inden fotoshoot aflyste de. Jeg var på ferie i jylland, havde booket fotograf og det var meningen at jeg skulle fotografere serien af plakater dagen efter min ferie. Derfor på bare få dage måtte jeg lave hele min idé om. Min familie og jeg kørte hele vejen hjem fra jylland ind på samtlige planteskoler vi kunne komme i nærheden af for at finde frem til de kaktus, sukkulenter og palmer som havde det helt rette udtryk. Det lykkedes, og bare 2 dage efter at botanisk have havde aflyst tog jeg med bilen fuld af planter ud til fotograf Tuala Hjarnø og vi skabte vores egen form for “drivhus” / tåge effekt ved at sætte et halvtransparent fotopapir op foran planterne, og fik efter min egen opfattelse et meget enklere udtryk frem end hvis min første plan var lykkedes. Derfor er der aldrig noget der er skidt uden det er godt for noget andet og jeg er meget tilfreds med vores resultat – reddet på målstregen :)

Dette er en typisk historie, der sker altid noget man ikke regner med i den kreative proces og derfor er det godt altid at være omstillingsparat og klar til at løse udfordringerne med gå på mod.

Se mere af Kristina Dams fantastiske og stilrene arbejde her: 
www.kristinadam.dk
www.facebook.com/kristinadam.dk
instagram.com/kristinadamstudio

Comment

Sukkulenter for Syrien

Comment

Sukkulenter for Syrien

SUKKULENETER FOR SYRIEN

Kaktus København støtter DR og TV2’s akutindsamling til Syriens flygtninge i nærområderne. Derfor sælger vi på lørdag "Sukkulenter for Syrien".

Så kom forbi i Jægersborggade, køb en sukkulent og vær med til at gøre en forskel. Hele beløbet går ubeskåret til indsamlingen.

Jægersborggade samler ind sammen - så på lørdag synes vi at alle burde slentrer ned af gaden og shoppe ekstra meget for den gode sag.

Du kan også støtte indsamlingen allerede nu.
Send HJÆLP til 1234 og støt med 150 kr.

Se eventet herComment

Butiksassistent hos Kaktus København

Comment

Butiksassistent hos Kaktus København

Butiksassistent hos Kaktus København

Med et travlt efterår og vinter i vente søger Kaktus København en sej deltidsbutiksassistent, som kan passe butikken, ompotte kaktusser og assistere i det daglige arbejde. Du kommer til at blive en del af et lille team på tre ejere af Danmarks første konceptbutik med kaktusser og sukkulenter. Vi holder til i den hyggelige Jægersborggade på Nørrebro, hvor vi hver dag får nye og sjove projekter både i og ude af butikken. Vi har brug for dig, så vi sammen kan udvikle forretningen og gøre det til en dejlig oplevelse at besøge butikken.

Arbejdsopgaver:
Du kommer til at passe butikken 1-2 gange om ugen. Det vil være heldagsarbejde i hverdage og enkelte lørdage samt til forskellige events. Dine primære arbejdsopgave er at skabe god stemning i butikken, snakke med kunder og ompotte kaktusser. Det er klart et plus, at du interesserer dig for kaktusser og planter og ikke er bange for, at de stikker dig i ny og næ. Du skal inspirere kunderne og lave nye flotte opsætninger i butikken samt løbende være i dialog med vores kunstnere og designere. Du kommer typisk til at passe butikken alene, men kommer til at være en stor del af vores kaktusteam, og vi ser meget gere at du har lyst til at udvikle butikken sammen med os. Jo mere selvstændig og initiativrig du er, jo større ansvar og mere varierede opgaver kaster vi dig ud i. Vi er et nystartet firma, som er glade for at blive udfordret på skæve ideer og ser derfor gerne, at du kommer med masser af sjove løsninger til det daglige arbejde i butikken.

Praktisk:
• Arbejdstiden vil være 1-2 dage om ugen fordelt mellem onsdag/torsdag/fredag og lørdag. Hverdage 10.30 – 18.30 og lørdage 9.30-16.30. Vi er fleksible og finder sammen de dage, der passer os alle bedst, men du skal som minimum kunne afsætte en hel dag til arbejdet om ugen.
• Opstart hurtigst muligt
• Løn efter aftale

Send din ansøgning og et foto til info@kaktuskbh.dk - skriv kaktus-assistent i emnefeltet.

Vi glæder os vildt meget til at høre fra dig

Comment

PR & kommunikationspraktikant hos Kaktus København

Comment

PR & kommunikationspraktikant hos Kaktus København

PR & kommunikationspraktikant hos Kaktus København

Med et travlt efterår og vinter i vente søger Kaktus København en sej praktikant. Du kommer til at blive en del af et lille team på tre ejere af Danmarks første konceptbutik med kaktusser og sukkulenter. Vi holder til i den hyggelige Jægersborggade på Nørrebro, hvor vi hver dag får nye og sjove projekter både i og ude af butikken. Vi har brug for dig, så vi sammen kan udvikle forretningen og nå ud til endnu flere mennesker gennem de sociale medier.

Arbejdsopgaver:
Du kommer primært til at assistere de to fuldtidsejere/partnere Cille og Maja og holde kaffemøder med den økonomiansvarlige Gro. Der vil være stor variation i dine arbejdsopgaver, men fælles for de fleste er, at de vil ligge indenfor kommunikation og forretningsudvikling. Vi er et lille team med mange opgaver i dagligdagen. Derfor søger vi en ambitiøs, kreativ og sej person til at hjælpe os med at udvikle vores forretning. Særligt vil du få ansvaret for at udvide vores online platform, hvor to hovedopgaver er at starte en webshop og udforske B2B området ved at etablere nye samarbejdsaftaler. Derudover skal du hjælpe til med PR-arbejde, kontakte medier, lave research indenfor fx plantetendenser og indretning og skrive blogindlæg. Du får også rig mulighed for at være hands-on i forbindelse med diverse events og opgaver ud af huset samt komme med nye ideer til vores aktiviteter på de sociale medier og marketing. Jo mere selvstændig og initiativrig du er, jo større ansvar og mere varierede opgaver kaster vi dig ud i. Vi er et nystartet firma, som er glade for at blive udfordret på skæve ideer og derfor kan du i høj grad selv være med til at skabe dine opgaver.

Praktikforløb:
• Opstart hurtigst muligt
• Varighed ca. 3 måned
• Fuldtid / Deltid
• Ulønnet

Ansøgning:
Send din ansøgning og et foto til info@kaktuskbh.dk - skriv kaktuspraktik i emnefeltet.

Vi glæder os vildt meget til at høre fra dig!

Comment

Botanisk fest med kaktusser

Comment

Botanisk fest med kaktusser

På en dejlig solskins søndag lavede vi et fint lille samarbejde med A Table Story hvor kaktusser og sukkulenter indgik i oppyntningen til en hyggelig Navnefest. 
A Table story er et ungt firma der tilbyder unikke løsninger til at dække op til fest.og denne gang skulle der dækkes op i Orangeriet Paradehuset i Bernstorffs Have. 

Se mere om A Table Story  her og kontakt os endelig hvis vi skal pynte op med smukke kaktusser og sukkulenter til din fest. 

Comment

Hyggeligt sommermarked på Balders Plads

Comment

Hyggeligt sommermarked på Balders Plads

Kaktus København pakker atter varevognen og smutter på marked -  Denne gang er vi nemlig med til det super hyggelig Københavner marked Balders Biks.

Grøntsagsavlere, kaffe entusiaster, vinylnørder, økologiske bagere, fashionmus og danske vinbønderog masse vis af kaktusser er blot en brøkdel af, hvad du kan glæde dig til at opleve, når Balders Biks d. 13 september indtager Balders Plads, Nørrebro.

Der er fællesskab, gode djs, dejlig kaffe og plads til at hænge ud i solen.
Alle er velkomne- det bliver SÅ hyggeligt.

Dato: 13. september
Tidspunkt: Kl. 11.00-16.00'
Hvor: Balders Plads, Nørrebro

Se mere om markedet her: www.facebook.com/events

Comment

Kaktusser & Køkkendesign

Comment

Kaktusser & Køkkendesign

Kaktus København pyntede op med kaktusser i mange former da Reform lancerede deres nye køkkendesign til Northmodern i Bella Centeret.

Reform samarbejder med de bedste danske arkitekter om at reformere det klassiske hvide, køkken. Deres koncept tager udgangspunkt i det klassiske IKEA køkken, da IKEA laver kvalitetskøkkener, der ikke kan findes bedre til prisen. Reform designer derudfra unikke køkkenfronter og bordplader i holdbare materialer, der er lige til at kombinere med IKEAs enkle og populære elementer. Så simpelt er det!

Vi synes, at Reforms koncept er helt genialt. Vi var derfor rigtig glade for at se, hvordan vores kaktusser passede perfekt ind i deres stilrene og lækre køkkener.

Se mere om Reform på
www.reformcph.com
www.facebook.com/reformcph

Comment

Finderskeepers i Århus

Comment

Finderskeepers i Århus

Kaktus København // Finderskeepers Århus

Vi glæder os til at fylde Godsbanen i Århus med masser af kaktusser. 
Kom og find din yndlings kaktus til sensommerens skønneste Finderskeepers marked. 

Kaktus København pakker den store grønne bil med kaktusser, sukkulenter og et overload af fine keramiske krukker, lerpotter, hængepotter og som noget helt særligt har vi fået lavet nogle specielle Kaktus København plakater som vi glæder os til at præsenterer for jer. 

Vi ses i Århus

DATO // 5.-6. SEPTEMBER
STED // GODSBANEN, SKOVGAARDSGADE 3, AARHUS
TID // 11-17 LØRDAG & SØNDAG

Vi glæder os til at se jer. 

Comment

Kaktus kunst #2 Sisse Lee

Comment

Kaktus kunst #2 Sisse Lee

Hos Kaktus København er vi vilde med kaktussens form og æstetik.  Derfor er det altid en fornøjelse at møde kunstnere, der arbejder med kaktussen som objek og eksperimenterer med forskellige materialer der giver planten nyt udtryk og funktion.

Vi er vildt begejstret for Sisse Lees arbejde og hvis ikke du skal have en levende stikkende plante (eller har for mange af dem) så kan du få en fin og finurlig kaktus lavet i strik i keramiske potter. Den lille strikkede skulptur kan bruges som sej dekoartion og nålepude.

Vi har taget en snak med Sisse Lee om, hvorfor hun er fascineret af kaktusser og her kan du læse mere om, hvordan hun arbejder med kaktussen i hendes kunst.

Hvad betyder kaktussen for dig?
Først og fremmest er mit forhold til kaktussen personligt: Jeg er vokset op med en sukkulentglad mor, og har derfor nippet sukkulentblade siden jeg var lille, og har altid elsket fornemmelsen, lyden og følelsen. Desuden er de nemme at passe. Derfor har sukkulenter fulgt mig naturligt, og jeg har fået mange stiklinger af min mor igennem årerne.
For mig symboliserer kaktusser altså noget hjemligt – et begreb som jeg også har arbejdet med kunstnerisk – på trods af, at de altid er placeret i baggrunden, i en krog eller vindueskarm. De kommer altid ved meget forsigtighed med ved hver flytning jeg har været igennem, og hver enkelt bliver således en lille levende livscyklus eller kilometerpæl i sig selv

Hvad inspirerede dig til at arbejde med kaktusser ? 
Første formål med mine strikkede kaktusser var faktisk bare et enkelt: jeg havde brug for en nålepude til mine knappe- og synåle. Da behovet opstod sad jeg inde på mit arbejdsværelse ved mit skrivebord, og kiggede op fra strikketøjet og i øjenhøjde - i vindueskarmen - står en smal, høj, flot starut af en kaktus, som har fulgt min mand og jeg næsten siden vi blev kærester.
Vi fandt den sammen på vej hjem fra byen, faldet ned (kastet ud?) fra et vindue på Nørre Allé i Århus. På det tidspunkt var det en lilleput af en (kleisto-)kaktus i mini plastikpotte, men i en noget sørgelig stand. Vi tog den med hjem, og vi omplantede den og passede godt på den, indtil den kom sig. Den forblev dog lille og ville næsten ikke kigge op af jorden, indtil den en dag, mindst halvandet år efter, begyndte at skyde. Efter 4 flytninger står den i dag stærk og rank inde i vindueskarmen på mit arbejdsværelse. Det er et godt eksempel på nogle af plantens kvaliteter, synes jeg. Så siden behovet og betagelsen opstod, har det udviklet sig igennem strik til nålepuder, en kaktushær, udstilling og senere et frontalt møde med støbemasse (flydende porcelæn).

Hvad er din yndlings kaktus og hvorfor?
Jeg er tydeligvis rigtig glad for tegneseriekaktussen (Euphorbia trigona), men ellers er mine favoritter bestemt af kaktussens skikkelse og enkle geometri. Min yndlings er den symmetriske, urørlige kaktus. Måske fordi den blandt andet står i modsætning til meget af mit arbejde i keramik og strik.
Af modsætninger er der masser at finde i selve kaktussen, og modsætninger er jeg særligt glad for: Hjemlig, men ubehagelig; organisk, men næsten mineralsk i sin opbygning; fallisk, men med pigge; tørkeplante, men Lucky Lukes vanddunk osv.

Fortæl lidt om dit arbejde som keramiker.
Ja, jeg er keramiker, så jeg arbejder primært med ler!
Jeg har lavet små porcelænsurtepotter, som er støbt i en gipsform, som naturligvis også kan bruges til rigtige sukkulenter.
I modsætningen til de støbte porcelænsurtepotter, opmodellerer jeg normalt til daglig større beholdere med fingrene. For mig opstår det interessante og spændende i at arbejde med det smørbløde ler: i fagsprog snakker vi om, at "leret husker", dvs. når jeg for eksempel arbejder i porcelænsler, og jeg har opmodelleret en cylinder, vil cylinderen naturligt arte sig efter mine fingeraftryk og måden jeg har opmodelleret på, og det vil kunne ses efter den endelige brænding, hvor leret er blevet stenhårdt. Alle de her små spor bliver fikseret i et totalt uforanderligt materiale.
Jeg tager altså udgangspunkt i materialet, og finder oftest først ud af, hvad der kan være interessant ved et værk, når jeg allerede er i gang med det. Som keramiker er man nødt til at forholde sig til spændingen imellem masseproduktion og kunsthåndværk (unikaproduktion), så det har jeg også beskæftiget mig med. Jeg kan godt lide, hvis der er en lethed i det hele, og jeg synes, at der er en slags humor og energi i håndlavet keramik, som er værd at bibeholde.

Du kan hos Kaktus København købe de små fine strikke kaktusser til 100 kr.

Se mere af Sisse Lees inspirerende arbejde :
www.sisselee.dk
Instagram : @sisse_lee

Comment

Vores grønne "kaktus" stol - KEVI fra Engelbrechts

Comment

Vores grønne "kaktus" stol - KEVI fra Engelbrechts

Vores absolut favorit stol er fra Engelbrechts, nemlig KEVI Air.
KEVi stolen er Kaktus København´s yndlings stol som bruges til det daglige arbejde i butikken.
Den grønne Kevi stol med huller i passer perfekt ind i kaktusuniverset, da den minder os om de stikkende grønne planter.  Dens tidløse design og stramme linjer spiller godt sammen med de grønne skulpturer og vi er vilde med den ! 

Se mere af Engelbrechts tidsløse design her http://www.engelbrechts.dk/da/kevi-air

Comment

Kaktus Toast & Gadefest

Comment

Kaktus Toast & Gadefest

Aloha.
Der er gadefest i vores gade - Jægersborggade og vi rykker ud på fortorvet og holder en dejlig lørdags kaktus fest.
Vi fyrer nemlig op i toast-jernet og severer spicy mexikanske toast med syltede kaktus, med økologisk oksekød og en lækker vegetar udgave.
Og selvfølgelig har vi lagt verdens bedste Tequila på køl og latino rytmer i højtaleren.

….og vi har også masser af kaktusser til gode gadepriser.

Gadefesten er byens hyggeligste, så tag alle dine venner med og kom og hæng ud hos os.

VI håber at I har kommer forbi.

Sted: Jægersborggade nr. 35
Dato: Lørdag d. 8 august
Tid: 12-22

Se mere om eventet på facebook her

Comment

Kaktus Kunst #1 Maria Permin Berger

Comment

Kaktus Kunst #1 Maria Permin Berger

Cactus party_web.jpg

Hos Kaktus København hænger et af Marias kæmpe malerier på væggen. Hendes seje hyper-realistiske malerier af kaktusser har klare grønne nuancer og fine skæve detaljer. 

Vi har taget en snak med Maria om, hvorfor hun er fascineret af kaktusser og hvordan hun arbejder med dem i hendes kunst.

Hvad er det ved kaktussen der fascinerer dig ? 
Jeg har altid arbejdet med motiver, som på den ene side er smukke og æstetiske, men som samtidig er enten farlige eller uhyggelige. Derfor blev jeg fascineret af kaktussen, som på en og samme tid er smuk, men også lidt skræmmende og frastødende med dens stikkende pigge. Samtidig er kaktussen egentlig en mærkelig størrelse, fordi den jo kan overleve i månedsvis uden vand eller lys og virker måske mere som en død statue end en frodig plante. 

Jeg kan brug lang tid på at studere en kaktus og alle dens former. Rent maleteknisk er det jo skyggerne og lyset, som er udfordrende og sjovt for mig at male. Piggene er sjove, fordi det er fedt at sidde med en mikroskopisk pensel og maler lys og skygge.  

Hvad er din yndlings kaktus og hvorfor ?
Jeg ved ikke vildt meget om kaktusser, men jeg synes figenkaktusser er seje. Egentlig er jeg nok bare fascineret af alle kaktusser, når de er store og vokser vildt. Af samme årsag leger jeg med størrelsesforholdene i malerierne og synes, at det ser sjovt ud, når jeg placerer et telt på toppen af en kaktus eller på anden måde skubbe til balancen i billedet. Jeg ved ikke hvad de hedder, men de kaktusser som nærmest er pakket ind i små hvide hår er også fascinerende. Man har lyst til at røre ved den, fordi hårene ser bløde ud, men i virkeligheden er set små bitte pigge, som sætter sig fast i huden.

Jeg starter altid med at male kaktussen helt færdig, og synes jo egentlig den er fin som den er. Men som regel ender jeg med at placere en lillebitte ting på lærredet og så ændres udtrykket fuldstændig, så det ikke længere er kaktussen, som er i fokus. Det synes jeg er sjovt. 

Fortæl lidt om dit kreative arbejde ?
Jeg arbejder med mine malerier og illustrationer i mit atelier i Nørregade i København. Her har jeg været i knap 4 år. Det er fantastisk at have et sted, hvor jeg kan brede mig og ikke behøver at rydde op, når jeg er færdig. Jeg maler primært med akrylmaling for at skåne min kollega, som jeg deler atelieret med, for lugten af oliemaling. Jeg elsker at male store formater, og tager ofte også ud og maler vægmalerier i private hjem og virksomheder. Udover at det er sjovt at male stort, er det fedt at komme ud af atelieret og møde kunder og få stillet en opgave ud fra nogle kriterier. Derudover er jeg illustrator på en række ugeblade og magasiner. Det er også en fantastisk afveksling i mit arbejde at sidde foran computerskærmen en gang i mellem. I virkeligheden arbejder jeg meget alsidigt og elsker at få stillet nye opgaver.

Se mere af Maria´s smukke arbejde på:
www.mariaperminberger.dk
Facebook www.facebook.com/mariaperminberger.art
Instagram @mp_art

Comment

Opuntia

Comment

Opuntia

Opuntia er med dens smukke skulpturelle form en af vores yndlings kaktusser. Hvis du skal på sommerferie Sydpå kan du formenligt opleve massevis af Opuntia´er vokse frit i landskabet. 
 
Opuntia er en af de største slægter indenfor kaktusfamilen, med mere end 300 arter. 
Den er hjemmehørende i Ameri­ka, men findes nu plantet og forvildet i alle verdensdele. Opuntia har nemlig i de sidste 500 år bredt sig som ukrudt til mange af verdens subtropiske og tropiske områder. 

Opuntiaen er karakterisere ved sine leddelte stængler der både kan være plade formet og cylinder formet. Blomsterne dannes ved stængelkanterne og kan blive store og smukke i al fra gul, orange, rød og en sjælden gang hvid. 

Foto kilde: Pinterest 
Tekst kilde: Kaktus og andre sukkulenter & 100 kaktus

Comment

FindersKeepers Apartment Store

Comment

FindersKeepers Apartment Store

FINDERSKEEPERS popper op med en Apartment Store i herskabslejlighed på Nørrebro og Kaktus København fylder lejligheden op med masser af smukke kaktusser. 

DATO // 19.-28. juni 2015
STED // Jagtvej 9, 2. th. 2200 København N
TID // mandag-fredag 11 - 19 & lørdag & søndag 11 - 17

110 m2 med høje paneler, altan og de smukkeste trægulve står kun og venter på at blive indrettet med alt fra kaktusser, unikke lamper,  møbler fra de nyeste af de nye på designskolerne til lækre tekstiler, betagende illustrationer, et væld af planter, hånddrejet keramik og meget, meget mere.

Konceptet går kort og godt ud på at skabe et super lækkert hjem, hvor alt er til salg. Om det er håndklædet på badeværelset, hudplejeprodukterne i skabene, krukkerne på altanen, kimonoerne på bøjlestangen – eller bøjlestangen i sig selv!

Kom og se hvad de nyeste designere byder på og ikke mindst hvordan de spiller sammen i et kæmpe stilleben, hvor du kan få masser af inspiration til dit helt eget univers derhjemme. Du vil kunne genkende enkelte designs fra vores markeder, men også møde helt nye, der er repræsenteret for første gang. 

Shoppen er åben for alle og selvfølgelig med gratis entré. Du vil kunne købe ind akkurat som til FINDERSKEEPERS markederne. 

Du kan både betale med dankort og kontant.

Vi glæder os 

 

Comment